TUSENER AV FAKLER: Tusenvis av mennesker deltok i fakkeltoget til støtte for krigens ofre i Midtøsten på Youngstorget i Oslo. Dette er et historisk samarbeid mellom alle de store humanitære organisasjonene, idretts-Norge, kirkesamfunn, fagbevegelsen, organisasjoner og privatpersoner. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TUSENER AV FAKLER: Tusenvis av mennesker deltok i fakkeltoget til støtte for krigens ofre i Midtøsten på Youngstorget i Oslo. Dette er et historisk samarbeid mellom alle de store humanitære organisasjonene, idretts-Norge, kirkesamfunn, fagbevegelsen, organisasjoner og privatpersoner. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Fredelig fakkeltog

Stemningen var rolig og avslappet på fakkeltoget til støtte for ofrene for krigen i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens demonstranter barket sammen med politi i sentrumsgatene bare få hundre meter lenger bort, var det en helt avslappet og fredelig stemning på Youngstorget.


Det var et enormt oppmøte til arrangementet. Youngstorget var nærmest smekkfullt før appellene begynte klokken 19.

Få av de frammøtte hadde med seg flagg eller bannere. I stedet hadde deltakerne med seg fakler for å vise sin støtte til ofrene for krigen.

BISKOP-STØTTE: Biskop Ole Christian M. Kvarme  taler på Youngstorget i Oslo torsdag kveld før tusenvis av  mennesker startet sitt fakkeltog til støtte for krigens ofre i Midtøsten.  
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BISKOP-STØTTE: Biskop Ole Christian M. Kvarme taler på Youngstorget i Oslo torsdag kveld før tusenvis av mennesker startet sitt fakkeltog til støtte for krigens ofre i Midtøsten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

En bred allianse av alle de store humanitære organisasjonene, Idretts-Norge, kirkesamfunn, fagbevegelse og organisasjoner støtter markeringen. Det går også fakkeltog i Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger. (©NTB)


LO-STØTTE: LO-leder Roar Flåthen taler på Youngstorget i Oslo torsdag kveld før tusenvis av  mennesker startet sitt fakkeltog til støtte for krigens ofre i Midtøsten.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
LO-STØTTE: LO-leder Roar Flåthen taler på Youngstorget i Oslo torsdag kveld før tusenvis av mennesker startet sitt fakkeltog til støtte for krigens ofre i Midtøsten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer