Fredelig feiring av Bandidos-jubileum

Politiet fornøyd med MC-jubileum.

FREDELIG FEIRING: I Bandidos-hovedkvarteret i det tidligere nærings- og industribygget i Kværnerdalen i Oslo. Foto: SCANPIX
FREDELIG FEIRING: I Bandidos-hovedkvarteret i det tidligere nærings- og industribygget i Kværnerdalen i Oslo. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Feiringen av motorsykkelklubben Bandidos' 15-årsjubileum gikk fredelig for seg i Oslo lørdag kveld.

Politiet var til stede for å holde øye med festen. 300-500 gjester fra hele Europa skal ha vært invitert til feiringen ved klubblokalene i Oslo øverst i Kværnerdalen, ifølge politiets anslag.

- Vi passer litt på, men det har ikke vært noen hendelser å melde fra om. Alt har gått helt greit, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet varslet på forhånd åpent om at de ville være til stede under markeringen. Lederen for oslopolitiets gjengprosjekt, Eirik Jensen, var på plass utenfor da MC-medlemmene ankom, skriver Aftenposten.no.

- De vet at vi er her for å notere ned ID-en på dem som kommer, men vi legger ikke opp til noe mer enn det, sier Jensen.

Spanerne fra gjengprosjektet synes også det er interessant å merke seg hvem som behandles som lederskikkelser i MC-gjengen, ifølge Jensen.

Politiet mente på forhånd at de har hatt en «god dialog» med arrangøren av festen. Og politiet antydet at de ville se gjennom fingrene med at MC-klubben manglet skjenkeløyve for 15-årsfesten. Etter alt å dømme ville det ikke bli noen kontroll denne gangen.

- Vi legger ikke opp til det. Med over 300 MC-medlemmer på ett sted ønsker vi ikke å risikere at de spres utover byen når det også har vært nabooppgjør mellom VIF og LSK. Dessuten er mange MC-folk fra Tyskland, Danmark og Finland mer lettantennelige enn våre hjemlige klubber, sier Jensen.

Politiet ventet ingen konfrontasjoner mellom Bandidos og andre MC-klubber. Ifølge Jensen skal det ikke være noen kjente konflikter med Hells Angels. Gjengprosjektet jobber samtidig for å hindre at andre MC-klubber, som for eksempel Outlaws, får fotfeste i Oslo.

(NTB)