Fredelig råneraksjon

Levanger-ordføreren trengte ikke beskyttelse denne gangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Trønder-rånere steinet feil hus

(Dagbladet.no): Rånerbilklubben Westside racing samlet i går 64 medlemmer til en demonstrasjon mot at hovedgata i Levanger sentrum, Kirkegata, er blitt stengt for biltrafikk på nattestid.

- Det ble gitt to advarsler på grunn av høy musikk, og det ble tømt ut noen ølflasker. Ellers gikk det rolig for seg, sier operasjonsleder Jan Birger Jacobsen i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Dermed gikk gårsdagens planlagte demonstrasjon roligere for seg enn den spontane aksjonen «rånere» fra distriktet rundt Levanger dro i gang fredag kveld.

Da så nemlig politiet seg nødt til å stenge av gaten der Levanger-ordfører Odd Thraning bor. Rånerne ville nemlig demonstrere utenfor huset hans, skriver Adressa.no.

- Vi er her for å vise at vi er misfornøyd med at de stengte gata, at vi sympatiserer med gjengen her på Levanger, sier en 27-åring som fredag kveld reiste fra Verdal til Levanger for å protestere.


Politiet reagerte kraftig på fredagens aksjon og skrev ut flere forelegg for kjøring uten bilbelte, kjøring uten førerkort og dårlig teknisk stand på bilene.

- Slik oppførsel er tegn på adferdsproblemer. Ungdommene kjører inn i boligområder og vekker opp barn, og eldre mennesker blir skaket opp av støyen, sier operasjonsleder Arne Hofstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.

Politikerne i Levanger besluttet å stenge Kirkegata fordi de var lei av at lokale ungdommene rånet gatelangs i bilene sine. Gata er stengt for biltrafikk som et prøveprosjekt i seks måneder.

ORDFØRER: Odd Thraning er blitt skyteskive for rånernes misnøye.