Freder draktnummer sju til minne om Kim Andre

Fotballmiljøet er i sorg etter den tragiske dødsulykken.

- UFATTELIG: Kim André Nielsen og hans sønn Benjamin mistet livet i en ulykke på en togovergang i Jylland i Danmark. Bilen deres ble truffet av Letbanen da familien var på ferie, og en søster og moren overlevde ulykken. Dagbladet har møtt fra Frode Kleven (styreleder t.v.) og Hans-Erik Trulsen (leder av fotballgruppa) fra Nielsens fotballklubb Steinberg IF. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
- UFATTELIG: Kim André Nielsen og hans sønn Benjamin mistet livet i en ulykke på en togovergang i Jylland i Danmark. Bilen deres ble truffet av Letbanen da familien var på ferie, og en søster og moren overlevde ulykken. Dagbladet har møtt fra Frode Kleven (styreleder t.v.) og Hans-Erik Trulsen (leder av fotballgruppa) fra Nielsens fotballklubb Steinberg IF. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

I dag ble det kjent at det var Kim André Nielsen og sønnen Benjamin (7) fra Hokksund som mistet livet i den tragiske ulykken i Århus i Danmark.

De tragiske dødsfallene skaper ringvirkninger i lokalmiljøet, og i fotballmiljøet i Buskerud, hvor Nielsen var et kjent navn.

PREGET: Kim André Nilsen og hans sønn Benjamin mistet livet i en ulykke på en togovergang i Jylland i Danmark. Dagbladet har møtt fra Frode Kleven (styreleder, foran) og Hans-Erik Trulsen (leder av fotballgruppa) fra Nielsens fotballklubb Steinberg IF. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
PREGET: Kim André Nilsen og hans sønn Benjamin mistet livet i en ulykke på en togovergang i Jylland i Danmark. Dagbladet har møtt fra Frode Kleven (styreleder, foran) og Hans-Erik Trulsen (leder av fotballgruppa) fra Nielsens fotballklubb Steinberg IF. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

34-åringen har vært en viktig figur i fotballmiljøene i områdene, og har vært innom lag som Birkebeineren, Mjøndalen, og Hokksund.

Nå skulle han egentlig signere ny kontrakt med sin klubb gjennom nesten ti år, Steinberg IF, etter et halvår innom sistnevnte.

- Ingen logikk

Mandag skulle vært hans første individuelle trening tilbake i gamleklubben. Slik ble det ikke.

- Det er ingen logikk, det er helt hinsides alt man kan forvente. På et tidels sekund er to personer revet bort. Det er nesten umulig å ta innover seg, sier Frode Kleven, som er leder for hovedstyret i Steinberg IF til Dagbladet.

Han møter pressen foran klubbhuset til Steinberg IF, hvor Nielsen også har vært sportslig leder.

- Det er så urettferdig

- De som har spilt mest med ham, skjønner det ikke. Det er så urettferdig, sier Hans-Erik Trulsen, som er leder for fotballgruppa i Steinberg IF.

Han kjente Nielsen godt, og sier det er vanskelig å ta innover seg det som har skjedd.

- Det første jeg tenkte da jeg så at to personer var omkommet, var at det kunne være ham. Jeg visste jo at han hadde vært i Danmark, og jeg så at han ikke hadde vært på facebook siden før ulykken. Så kom det opplysning på opplysning som stemte. Så fikk vi bekreftet det litt over klokka seks lørdagskvelden, sier han.

Freder draktnummer

Klubben har tett kontakt med familien til Nielsen, som fortsatt er i Danmark, og planlegger minnesamvær i klubbhuset neste uke.

Allerede er det bestemt at draktnummer sju skal fredes til minne om Nielsen.

- Han skulle ha levd i minst femti år til, så nummer sju skal fredes i i alle fall femti år, sier Trulsen.

Nielsen startet i klubben i 2009, og har betydd mye for lagets opprykk til fjerde divisjon.

- Han var veldig rolig. Jeg tror årsaken til at han oppnådde så gode resultater med laget som sådan, var at folk lyttet til ham når han snakket. Han hadde stor innflytelse, og var en veldig rolig type, sier Frode Kleven.