Freder ikke Bondevik

Carl I. Hagen tror Ap's interne problemer og valgresultat vil trygge Bondevik-regjeringens posisjon. Hagen mener Ap for enhver pris vil unngå regjeringsansvar. - Nei, vi freder ikke Bondevik, er Stoltenbergs svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet klargjorde etter det dårlige valgresultatet i høst at målet ikke er å komme seg i regjeringsposisjon denne perioden. Frp-formann Carl I. Hagen sier til Dagbladet at lederbråket i Arbeiderpartiet i ytterligere grad kan bidra til at landets største parti ønsker å holde seg langt unna regjeringsposisjonen.

- Dette kan sikre at Bondevik-regjeringen blir sittende ut perioden, sier han.

Carl I. Hagen mener det er unyansert å tro at det først og fremst er Frp av opposisjonspartiene på Stortinget som vil få søkelyset mot seg som Bondevik-regjeringes redningsmenn.

Redningsmenn

- Det er slett ikke selvsagt at Frp kommer til å sikre Bondevik-regjeringen perioden ut. Arbeiderpartiet kan fort havne i rollen som partiet som lar være å felle Bondevik. Ap overtok midt i forrige periode, men det viste seg siden at det ikke bare var positivt.

I høst var kabinettsspørsmålet myntet på oss, neste gang kan det være Arbeiderpartiet. Da vil vi få høre fra Ap-ledelsen formuleringene om at landet nå ikke bør kastes ut i et nytt regjeringsskifte og så videre, mens den egentlige begrunnelsen er at Arbeiderpartiet ikke ønsker å ta over regjeringsmakten, sier Carl I. Hagen.

Ap's parlamentariske leder Jens Stoltenberg bekrefter at Arbeiderpartiet etter valget gjorde det klart at partiet ikke vil være på regjeringsjakt.

Freder ikke

- Vi er innstilt på å være i opposisjon, og være det ledende opposisjonspartiet. Men det er ikke mulig for Stortingets største parti å frede en sittende regjering, sier Jens Stoltenberg, og forsøker å slå tilbake analysen fra Hagen. Men det er liten tvil om at det skal mye til før Ap-inntar regjeringslokalene i denne stortingsperioden.

- Vi kan ikke utelukke at det kan oppstå en situasjon der regjeringsskifte kan være aktuelt. Men den sammensetningen Stortinget fikk ved valget, gjør sannsynligheten for Arbeiderparti-regjering svært liten, sier Stoltenberg til Dagbladet.

SLÅR TILBAKE: - Vi kan ikke frede en regjering vi er i opposisjon til, sier Jens Stoltenberg. \