Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Freder ikke Bondevik

Carl I. Hagen tror Ap's interne problemer og valgresultat vil trygge Bondevik-regjeringens posisjon. Hagen mener Ap for enhver pris vil unngå regjeringsansvar. - Nei, vi freder ikke Bondevik, er Stoltenbergs svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet klargjorde etter det dårlige valgresultatet i høst at målet ikke er å komme seg i regjeringsposisjon denne perioden. Frp-formann Carl I. Hagen sier til Dagbladet at lederbråket i Arbeiderpartiet i ytterligere grad kan bidra til at landets største parti ønsker å holde seg langt unna regjeringsposisjonen.

- Dette kan sikre at Bondevik-regjeringen blir sittende ut perioden, sier han.

Carl I. Hagen mener det er unyansert å tro at det først og fremst er Frp av opposisjonspartiene på Stortinget som vil få søkelyset mot seg som Bondevik-regjeringes redningsmenn.

Redningsmenn

- Det er slett ikke selvsagt at Frp kommer til å sikre Bondevik-regjeringen perioden ut. Arbeiderpartiet kan fort havne i rollen som partiet som lar være å felle Bondevik. Ap overtok midt i forrige periode, men det viste seg siden at det ikke bare var positivt.

I høst var kabinettsspørsmålet myntet på oss, neste gang kan det være Arbeiderpartiet. Da vil vi få høre fra Ap-ledelsen formuleringene om at landet nå ikke bør kastes ut i et nytt regjeringsskifte og så videre, mens den egentlige begrunnelsen er at Arbeiderpartiet ikke ønsker å ta over regjeringsmakten, sier Carl I. Hagen.

Ap's parlamentariske leder Jens Stoltenberg bekrefter at Arbeiderpartiet etter valget gjorde det klart at partiet ikke vil være på regjeringsjakt.

Freder ikke

- Vi er innstilt på å være i opposisjon, og være det ledende opposisjonspartiet. Men det er ikke mulig for Stortingets største parti å frede en sittende regjering, sier Jens Stoltenberg, og forsøker å slå tilbake analysen fra Hagen. Men det er liten tvil om at det skal mye til før Ap-inntar regjeringslokalene i denne stortingsperioden.

- Vi kan ikke utelukke at det kan oppstå en situasjon der regjeringsskifte kan være aktuelt. Men den sammensetningen Stortinget fikk ved valget, gjør sannsynligheten for Arbeiderparti-regjering svært liten, sier Stoltenberg til Dagbladet.

SLÅR TILBAKE: - Vi kan ikke frede en regjering vi er i opposisjon til, sier Jens Stoltenberg. \
Hele Norges coronakart