Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Freder kontantstøtten

Ap beroliger småbarnsforeldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet vil frede kontantstøtten fram til 1. januar 2008. Dette går fram av partiets nye program, melder NRK.

Arbeiderpartiets ledelse sier nå at partiet først vil fjerne kontantstøtten når det er full barnehagedekning her i landet. Partiet freder dermed kontantstøtten til 1. januar 2008, melder NRK.

- Vi håper at vi da har full barnehagedekning, og vi skal gjøre alt vi kan for få til det. Det viktigste nå er å sørge for at alle som ønsker det, får plass i barnehage og at prisene går ned, sier Ap-leder Jens Stoltenberg til TV 2.

- Tåkelegger

Ap og SV har rettet sterk kritikk mot kontantstøtten, mens det tredje partiet i en eventuell rød-grønn koalisjonsregjering, Senterpartiet, støtter ordningen.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) sier Aps snuoperasjon virker som en «desperat handling» før valget til høsten. 

-  De tåkelegger bare at de vil ha bort kontantstøtten og dermed ta bort valgfriheten. Men det er bra at de som går gravide nå, ikke blir fratatt ordningen, slik Ap har foreslått tidligere, sa Bondevik da han møtte Stoltenberg til debatt i TV 2-programmet Tabloid tirsdag kveld.

- Gammeldags politikk

FÅR STØTTE KONTANT: En liten tass uten barnehageplass skal fortsatt utløse penger til å betale for pass. Foto: SCANPIX
FÅR STØTTE KONTANT: En liten tass uten barnehageplass skal fortsatt utløse penger til å betale for pass. Foto: SCANPIX Vis mer

Bondevik mener Ap er blitt «skremt» til å snu i det kontroversielle spørsmålet.

- Valgfrihet mellom barnehageplass og kontantstøtte er en moderne familie- og likestillingspolitikk. Dette har størst støtte blant unge under 30 år. Dette er noe ungdom ønsker. Stoltenberg står for en gammeldags politikk, sier Bondevik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media