- Frederic Hauge er en av de store lederne i vår tid

Bellona får ros av miljøforkjemperen Robert F. Kennedy jr.

KJENT MILJØPROFIL:
Kjell Magne Bondevik (f.v.), Robert F. Kennedy jr.  og Frederic Hauge under en fotosession av deltakerene under CC9 Climate Conference på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg i ettermiddag. Foto: SCANPIX
KJENT MILJØPROFIL: Kjell Magne Bondevik (f.v.), Robert F. Kennedy jr. og Frederic Hauge under en fotosession av deltakerene under CC9 Climate Conference på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg i ettermiddag. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SARPSBORG (Dagbladet.no): Den kanskje mest celebre gjesten på klimakonferansen CC9 i Sarpsborg er Robert F. Kennedy jr.

Han er sønnen til avdøde senator Robert Kennedy og nevøen til den tidligere amerikanske presidenten John F. Kennedy.

Dermed sitter han midt i den mektige Kennedy-klanen som har preget amerikansk politikk i årtier.

Han er dessuten en svært anerkjent miljøforkjempere og blant annet blitt kåret til en av verdens fremste miljøvernere av Time Magazine.

- Jeg er her for å gi folk en visjon om håp, at det er mulig å løse klimatrusselen, og at det må markedsløsninger til for å klare det, sier Kennedy til dagbladet.no etter å ha holdt en personlig og svært engasjert tale til deltakerne på konferansen.

Bellona er en av organisasjonene som arrangerer CC9.

De har samarbeidet med Kennedy i lang tid, og han nøler ikke med å skryte av organisasjonen.

- Jeg liker veldig godt hva de har gjort opp gjennom og er imponert over hva de har fått til. Vi har arbeidet sammen siden 1980-tallet hvor vi jobbet med russisk kjernekraft, forteller Kennedy.

Han er dessuten svært imponert over Bellona-leder Frederic Hauge.

- «Frederico» er en av de store lederne i vår tid og en «dear friend», sier Kennedy.

Han er også glad for forandringene som nå har kommet i USA med valget av Barack Obama som president og mye større fokus på klimaspørsmålet. Han er ikke i tvil om hovedgrunnen til denne forandringen.

- Vi har hatt åtte år med katastrofe under George W. Bush. Republikanerne kjørte landet i grøfta, og folk er opprørte. Det er den viktigste grunnen, sier Kennedy.