Frederic Hauge hånler av NSB

Bellona-leder Frederic Hauge hånler av styreformann Osmund Ueland og styret i NSB Gardermobanen. Bellona kaller tunnelarbeidene for ett av norgeshistoriens verste tilfeller av miljøkriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og som om latteren fra Bellona ikke var nok: Ueland må fremdeles leve med usikkerheten om lyntoget virkelig kommer på skinnene til 8. oktober neste år.

- NSB handler bevisst

- I tillegg til at NSB har forgiftet arbeiderne, infisert vann i drikkevannsanlegg og ødelagt halve Østmarka, har de brukt et hormonhermende stoff uten å si fra til publikum og samferdselsministeren, sier Frederic Hauge til Dagbladet.

Han henviser til stoffet TACSS, som Bellona hevder er minst like farlig som tettestoffet Rhoca-Gil, som rant ut av Romeriksporten. TACSS inneholder hormonhermende stoffer som kan påvirke forplantningsevnen, og såkalte isocyanater som er allergifremkallende og skadelig for lungene.

- Sikkerhetsanalysen rundt stoffet er nå trukket tilbake, fordi langtidsvirkningene ikke ble dokumentert godt nok. Vi må få en ny analyse som kan bekrefte hvor skadelig stoffet er. Det må være bevisst fra NSBs side når de har ventet med å innkalle alle arbeiderne til helsekontroll. De vet at stoffverdien synker med tida. Jeg kaller dette juks og fanteri, raser Hauge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer