Frederic på den grønne løper

Med kanapeer, sjampanje og grønn løper ble Bellona-leder Frederic Hauge feiret sammen med de andre miljøheltene fra Time Magazine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Det var et arrangement som det ville vært svært lett å kritisere. Det kunne virke overdådig, unødvendig og pompøst. Samtidig er budskapet så viktig at det overskygget den kostbare pyntingen, de fine kanapeene og den sjenerøse skjenkingen av sjampanje. Time Magazine har i fem år kåret verdens helter. I år var det miljøforkjemperne som skulle æres i London.

Og blant dem Bellona-ledere Frederic Hauge. En av dem som er flinkest til å møte eliten i slike omgivelser.

De mest selebre av miljøheltene som nobelprisvinner Al Gore og hadde ikke anledning til å komme. Det hadde imidlertid 17 andre, flere med opptil 22 timer flyreise i kroppen. Etter at fire representanter for verdens største nyhetsmagasin hadde stått på talerstolen ble miljøheltene kalt frem en etter en. De startet med fjernsynsjournalisten David Attenborough fra BBC. Og da startet det virkelige programmet

– Interesse for miljøet og naturen er ikke noe du får. Det er noe en har med seg fra fødselen. Alt for mange ser imidlertid til å miste denne interessen, sa Attenborough som i flere tiår har samlet millioner av tv-tittere med sine fantastiske fjernsynsfilmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer