Frederikshavn-politiet ikke koplet på Benjamin-drapet

Politiet i Frederikshavn har verken navnet på den drepte Benjamin Hermansen eller den drapssiktede Joe Erling Jahr i sine papirer. POlitiet benekter opplysninger om at Jahr skal ha vært i Frederikshavn i forbindelse med bråket rundt Dana Cup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frederikshavn-politiet er heller ikke bedt om å bistå det norske politiet i etterforskningen av drapet på Benjamin Hermansen.

- Jeg kan ikke se noen sammenheng mellom bråket som var på ungdomsdiskoteket under Dana Cup i fjor, og den tragiske drapssaken dere har i Norge, sier visepolitiinspektør Per Lauritzen ved Frederikshavn-politiet til NTB.

Kjenner ikke til

Ifølge Aftenposten har politiet informasjon om Benjamin Hermansen i sine papirer etter hendelsen på diskoteket. Dette benekter Lauritzen. Han benekter også den danske avisa BTs opplysninger om at Jahr skal ha vært i Frederikshavn i forbindelse med bråket rundt Dana Cup.

Lauritzen viser til Frederikshavn-politiets logg fra den aktuelle natta, som riktignok viser at det var bråk på diskoteket.

- Men jeg kan ikke si at nynazister sto bak, og anser det heller ikke som sannsynlig. Vi har ikke nynazister i Frederikshavn, heller ikke såkalte skinheads, sier Lauritzen.

Ikke hørt om

- Men Benjamin Hermansen sto fram på norsk TV og fortalte at han var angrepet av nynazister. Du kan vel ikke utelukke at det var kommet nynazister fra andre deler av Danmark eller utlandet?

- Men altså, vi har ikke hørt om det. For oss er dette ubegripelig. Vi har ikke hørt om noen nynazister i forbindelse med det som skjedde som vi ser på som krangling, slåssing, mellom to nordmenn og to dansker, sier Lauritzen.

Lørdagsrevyen

Etter Dana Cup sto Benjamin Hermansen fram på NRKs Lørdagsrevyen og fortalte om hvordan han og fargede lagkamerater var angrepet av nynazister og rasister på det offisielle Dana Cup-diskoteket.

Lagleder i Holmlia Sportsklubb, Ove Bevolden, bekreftet overfor NTB i sist uke at guttene var angrepet slik Benjamin beskrev.

Men verken arrangøren for Dana Cup, Frederikshavns Forenede Idrettsforening, eller politiet i Frederikshavn, vil altså være med på at det var nazister i den nordjydske byen under fotballturneringen.

(NTB)