Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredet av politiet, jages av advokater

Mens aktoratet nærmest har fredet Nokas-dømte Thomas Ingebrigtsen, hamrer de andre tiltaltes forsvarere løs på Sandnes-mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no) Ingebrigtsens tilståelse er farlig for advokatene og deres klienter, men er gull verdt for aktoratet. 27-åringen navngir ranslaget og snakker detaljert og troverdig om sin egen rolle som medhjelper og håndtlanger.

Derfor gjør de andre forsvarerne det de kan for å rive ned Ingebrigtsens troverdighet. Advokat Brynjar Meling, som forsvarer Dan Pettersen, har i mange timer i dag forsøkt å så tvil om Ingebrigtsens forklaring.

Advokaten spiller av avlyttede telefonsamtaler som diskrediterer Ingebrigtsen. Advokaten konfronterer Thomas Ingebrigtsen med pengebruk, bilkjøp, mobiltelefonsamtaler, reiser og alt han foretok seg i månedene før Nokas-ranet. Det gikk så langt at dommer Daniel Lunde måtte irettesette advokaten for å stille ledende spørsmål.

Ingebrigtsen er gammel kamerat med Dan Pettersen, som er Melings klient. Pettersen fikk i tingretten 15 års fengsel, men har ikke innrømmet straffskyld.

Thomas Ingebrigtsen plasserer Dan Pettersen som en sentral medhjelper og vakt i dekkleiligheten under ranet. Advokat Meling antyder at Ingebrigtsen fortsatt holder ting skjult, og snakker om andre for å styrke sin egen sak. Slikt trekker Ingebrigtsen bare på skuldrene av, han sier at han nå er i retten for å lette sin samvittighet og gjøre opp for seg.

Nå er det advokat Ellen Holager Andenæs som stiller spørsmål til Ingebrigtsen. Hun forsvarer Thomas Thendrup, som ble dømt til forvaring i tingretten. Thendrup har ikke tilstått deltakelse i Nokas-ranet. Men Thomas Ingebrigtsen møtte brødrene Johnny og Thomas Thendrup før og like etter ranet. Eldstebror Johnny Thendrup ble skutt og skadet under ranet, og har tilstått.

Advokatenes grilling av Ingebrigtsen står i sterk kontrast til aktoratets avdempede utspørring av Sandnes-mannen. Aktoratet har brukt mye ressurser på å nagle de dømte til David Toska og ranet.

Men når Thomas Ingebrigtsen var i vitneboksen, ble han strøket med hårene av aktoratet og ikke konfrontert med forhold som kunne svekke hans troverdighet.