Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredet hurtigruteskip kan bli losjiskip i Lærdal

Det tidligere hurtigruteskipet Nordstjernen kan legge til kai og fungere som losjiskip i Lærdal. Eierne av skipet har tilbudt å hjelpe kommunen.

NORDSTJERNEN:  Nordstjernen ble fredet av Riksantikvaren i desember 2012, og hadde sin siste tur som hurtigruteskip 22. mars samme år. Foto: Aldebaran/Wikimedia Commons
NORDSTJERNEN: Nordstjernen ble fredet av Riksantikvaren i desember 2012, og hadde sin siste tur som hurtigruteskip 22. mars samme år. Foto: Aldebaran/Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordstjernen, som nå ligger i Ølen og blir reparert etter en grunnstøting i november, er klar til bruk fra 1. februar. De nye eierne, Indre Norhordland Dampbåtlag, har tilbudt Lærdal kommune å bruke skipet hvis det er behov for det, skriver Bergens Tidende.

- Vi har over 70 lugarer, og 45 av disse har egen dusj og toalett, sier Håkon Roska, daglig leder i rederiet. Skipet kan ligge i Lærdal fram til mai.

Tilbudet har ikke blitt formelt behandlet i Lærdal kommune ennå, men pressetalsmann Odd Helge Brugrand sier de er positive til initiativet.

- Vi ser på dette som et originalt tilbud, og vi er særdeles glad for all støtten vi har fått, sier han.

Ifølge Roska kan skipet brukes både av de som har mistet husvære, og hjelpemannskaper som er der for å hjelpe til med oppbyggingen igjen.

De økonomiske rammene er ennå ikke diskutert.

 - Vi har fått økonomisk støtte fra mange instanser, så om dette blir aktuelt, får vi komme tilbake til betalingen, sier Brugrand.

Nordstjernen ble fredet av Riksantikvaren i desember 2012, og hadde sin siste tur som hurtigruteskip 22. mars samme år.

(NTB)

Hele Norges coronakart