Fredet, men forblåst

Neste gang skal Bondevik få drive valgkamp fra regjeringskontorene med ansvar for alt som er tøft og vanskelig hjemme og ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR UTSTEDTEJens Stoltenberg et nytt fribrev for statsminister Kjell Magne Bondevik og hans for tida ganske upopulære regjering. Ap-lederen dyttet et forslag om å sende en ny søknad til EU fram til høsten 2005, etter neste stortingsvalg, som dermed ryddig nok blir et EU-valg med preg av folkeavstemning. Det kommer ikke noe forslag før den tid fra Arbeiderpartiet som kan friste eller tvinge Høyre til å utløse Sem-erklæringens selvmordsklausul. Bondevik sier at denne klausulen trer i kraft når et av partiene i regjeringen fremmer eller støtter et forslag i regjeringen eller i Stortinget om å ta opp medlemskapsspørsmålet. Det gjelds ikke at finansminister Per-Kristian Foss er feiende ja-mann på TV så lenge det bare er ord, og ikke handling.

JA-VINDENpå EU-målingene, og Ap-løftet i partimålingene, har gitt Jens Stoltenberg sjansen til å gripe det politiske initiativet akkurat nå. Det preget statsministeren da han møtte mediene under regjeringens strategikonferanse på Sem hovedgård i Asker. Den møteplassen har symbolkraft siden det var der samarbeidsregjeringen ble til på grunnlag av erklæringen som nå bærer gjestegårdens navn. Men symbolet skinte nok ikke slik det var tenkt. Statsministerens forsøk på å reise verdidebatten i sin innledning for den ganske sparsomt frammøtte pressa, druknet i krigstrusselen, etikk-kritikk, EU og dårlige målinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer