Fredningstiden over i Statoil

Støttekjøpene av Statoil opphørte og kursen raste med 3,9 prosent til ny bunnotering. Hovedindeksen falt for niende dag på rad, mens totalindeksen endte på laveste sluttnotering så langt i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ferierende investorer som fortviler over at hardt opptjent ferie ødelegges av dårlig sommervær bør under de rådende omstendigheter være glad til. De kan i hvert fall trøste seg med at Oslo Børs for tiden slett ikke er noe blivende sted. Det er for så vidt ingen toneangivende børser heller.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 0,9 prosent til 183,71 poeng, og tirsdag var dermed niende dag på rad med kursfall. Den tradisjonelle totalindeksen sluttet på 1.237,52 poeng, den laveste sluttnoteringen i år.

Den laveste noteringen for totalindeksen i løpet av tirsdagen var 1.234,61 poeng, mens den laveste noteringen i løpet av én dag inneværende år fant sted 4. april. I løpet av den dagen dippet totalindeksen helt nede i 1.222,94 poeng.

Statoil må ta mesteparten av skylden for den kraftige nedturen tirsdag. Det betyr imidlertid ikke at oljegiganten var det eneste selskapet som falt i kurs i dag:

Blant de 20 mest omsatt selskapene, som dekker til sammen 95 prosent av tirsdagens omsetning, var det kun Storebrand (+ 2,1 prosent, 71,50 kroner) og RCL (+ 1,1 prosent, 192,50 kroner) som opplevde kursoppgang av betydning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer