«Fredrik» (17) jaktes av NATO, CIA og FBI

17-åringen som hacket Anders Behring Breiviks mailkontoer og leverte informasjonen til politiet, er en av verdens mest ettersøkte hackere.

NORIA: Den norske hackergruppa Noria har blant annet vært med på å hacke Arbeiderpartiet og Høyres nettsider i våres. «Fredrik» (nummer tre fra venstre) er en av Norges fremste hackere. Foto: Henning Carr Ekroll / Plot
NORIA: Den norske hackergruppa Noria har blant annet vært med på å hacke Arbeiderpartiet og Høyres nettsider i våres. «Fredrik» (nummer tre fra venstre) er en av Norges fremste hackere. Foto: Henning Carr Ekroll / Plot Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I den nyeste utgaven av magasinet Plot forteller den norske hackeren «Fredrik» sin historie.

Det er historien om en helt vanlig 17-åring som også er en av landets aller fremste hackere og jaktes på av FBI. «Fredrik» har en sentral rolle og tilknytning til de noen av de mest ettersøkte hackerne globalt.

Fra gutterommet et sted på Østlandet fører han en nettkrig med våpen de færreste av oss kjenner til eller forstår noe av. Fiendene er blant annet Pentagon, CIA og andre utenlandske etterretningstjenester. I etasjen over sitter hans intetanende foreldre og ser på tv.

Fredrik er en del av den relativt nye hackergruppen Noria. Gruppen består av åtte personer, og var med på angrepene mot Arbeiderpartiet og Høyres nettsider i april og mai i år. Han har også deltatt i aksjonene til støtte for frigjøringsbevegelsene i Midtøsten. Den unge gutten har allerede blitt intervjuet av internasjonale medier som Al Jazeera og Sky News.

Minnepinne i mirkobølgeovnen NATO, CIA og FBI har nå startet en internasjonal klappjakt, og de siste månedene har en stort antall hackere blitt pågrepet. «Fredrik» lever i konstant frykt for at politiet skal dukke opp. Gjør de det er planen allerede klar: den lille sorte minnepinnen som inneholder mengder med sensitiv informasjon må fort trekkes ut av datamaskinen og deretter smeltes i mirkobølgeovnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer