Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredrik (4) og Emil (7) oppklarte biltyveri

Fant Statens vegvesens stjålne bil da de var på aketur.

OPPKLARTE BILTYVERI: Emil (7) og Fredrik (7) kan ha spart Statens vegvesen for flere hundre tusen kroner. Foto: Merete Ulvund / Statens vegvesen
OPPKLARTE BILTYVERI: Emil (7) og Fredrik (7) kan ha spart Statens vegvesen for flere hundre tusen kroner. Foto: Merete Ulvund / Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I begynnelsen av januar var brødrene Fredrik (4) og Emil (7) fra Lier på besøk hos besteforeldrene på Høybråten i Oslo.

Da de var ute å akte i en bakke i nærheten, la de merke til en veldig møkkete bil på parkeringsplassen. Bilen hadde en logo de kjente fra før, skriver Drammen Tidende.

- Vi kjente igjen merket fra jobben til bestefar, forteller Emil avisa.

Bestefar Morten Hofft jobber nemlig i States vegvesen og guttene hadde flere ganger sett arbeidsbilen hans. Guttene spurte bestefaren om han hadde med bilen hjem.

- Ja, den står i garasjen, svarte bestefar, men da rettet guttene på ham og sa at den sto ved akebakken.

Morten Hofft kom da til å tenke på en stjålet bil han hadde lest om på intranettet i Statens vegvesen. En Mitsubishi L 200 2009-modell var blitt stjålet i jula og de ansatte ble bedt om å holde øynene åpne og varsle hvis de så den.

Han gikk for å sjekke og kunne stolt konstantere at barna hadde funnet den stjålne bilen.

Statens vegvesen har selvassuranse på bilene sine, noe som betyr at de ikke er forsikret.

Guttene kan ha spart dem for flere hundretusen, skriver Drammens tidende. 

Da var det vel fortjent at de to detektivene fikk lekebiler og en tur inn i den nye Lørentunnelen som belønning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling