Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredrik Fasting Torgersen får nok en sjanse

Gjenopptakelseskommisjonen skal vurdere straffesaken på nytt etter flengende kritikk.

USKYLDIG DØMT? Fredrik Fasting Torgersen var tilstede i Oslo tingrett da den i mai i fjor behandlet Gjenopptakelseskommisjonens habilitet til å behandle hans krav fra 17. juli i 2007 om fornyet behandling av gjenåpningsbegjæringen i en settekommisjon. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
USKYLDIG DØMT? Fredrik Fasting Torgersen var tilstede i Oslo tingrett da den i mai i fjor behandlet Gjenopptakelseskommisjonens habilitet til å behandle hans krav fra 17. juli i 2007 om fornyet behandling av gjenåpningsbegjæringen i en settekommisjon. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker skal vurdere Torgersen-saken på nytt.

- Vi vil komme med en uttalelse i løpet av desember, sier statsadvokat Anne Katteland ved Oslo statsadvokatembeter til Ny Tid.

Fredrik Fasting Torgersen satt 16 år i fengsel etter at han i 1958 ble dømt til livstid for drapet på Rigmor Johansen.

Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker avviste i desember 2006 å ta opp igjen saken.

Like før ferien ble det klart at kommisjonen likevel skal vurdere saken på nytt.

- Det er en gledelig nyhet som Torgersen er fornøyd med. Men ventetida er lang og lang saksbehandlingstid sliter på. Nå ser det ut til å bli mer ryddig saksbehandling og mer fortgang i saken i løpet av det neste halve året, sier Torgersens forsvarer Erling Moss til Dagbladet.no.

I løpet av året vil kommisjonen motta en uttalelse fra Katteland om saken.

Forrige gang statsadvokatene ga sin uttalelse til kommisjonen, tok det ett år før kommisjonen tok en avgjørelse. En ny avgjørelse fra kommisjonen kan dermed ventes i løpet av neste år.

Over 260 professorer og forskere undertegnet i juni i fjor et brev til justisminister Knut Storberget (Ap). I brevet kom det fram kraftig kritikk til kommisjonens vurdering av de sakkyndiges konklusjoner i Torgersen-saken, skriver NTB.

- Vi har begjært Torgersen-saken gjenopptatt på grunn av alle de grove feil som Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker begikk i 2006, sier Torgersens advokat Erling Moss.

Torgersen fyller 75 år 1. oktober.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media