Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredrik Strømstad rundlurt i pizzasvindel

Far og sønn dømt til fengsel for millionsvindel med pizza-kroneis.

LURT TRILL RUNDT: En av de to domfelte var en bekjent av Fredrik Strømstad, som gikk rett på limpinnen. FOTO: FRED A. ASDAL/DAGBLADET
LURT TRILL RUNDT: En av de to domfelte var en bekjent av Fredrik Strømstad, som gikk rett på limpinnen. FOTO: FRED A. ASDAL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene ble mandag dømt til fengsel i to og tre år etter å ha solgt fiktive aksjer til 25 personer og selskaper i Agder og på Østlandet, skriver Agderposten.no.

De solgte aksjer for 5,2 millioner kroner for deretter å stikke av med pengene.

De to dømte skulle ha investorer til å investere i et helt nytt produkt, en nyutviklet pizza formet som en kroneis, men brukte pengene på seg selv.

En av dem som ble lurt, var fotballspilleren Fredrik Strømstad (Le Mans/Start), som investerte 150.000 kroner i prosjektet.

- Det så bra ut det vi ble forelagt, og jeg satset 150 000 kroner. De pengene anser jeg som tapt, sier Strømstad.

I dommen fra Kristiansand tingrett heter det blant annet at « ... tiltalte valgte å misbruke de fornærmedes tillit og fortrolighet ved aktivt å spille på sitt nære vennskap til dem selv eller deres nærstående slektninger. Overfor andre brukte han trusler eller sinne som virkemiddel for å få dem til å kjøpe ikke-eksisterende aksjer ...»

Tingretten avviste totalt de tiltaltes påstand om at mediedekningen av saken var et formildende moment.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media