Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredriksen flagger hjem deler av flåten

Norges rikeste mann, skipsreder John Fredriksen (65) flagger hjem deler av sin store skipsflåte.

FLAGGER HJEM: Norges rikeste mann, skipsreder John Fredriksen (65) flagger hjem deler av sin store skipsflåte.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
FLAGGER HJEM: Norges rikeste mann, skipsreder John Fredriksen (65) flagger hjem deler av sin store skipsflåte. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- Ja, vi har allerede norskregistrerte skip og ser positivt på å være med på tiltak som styrker det norske skipsclusteret. Hva det konkret blir til, er det litt for tidlig å si noe om nå, sier Fredriksen til VG.

Fredag var den Kypros-baserte skipsrederen på besøk i regjeringskvartalet i Oslo, der han hadde samtaler med næringsminister Trond Giske, finansminister Sigbjørn Johnsen og utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Skryt fra Giske

Giske skrøt uhemmet av skipsrederen etter møtet.

- Selv om Fredriksen er utenlandsbasert, er han enormt viktig for norsk næringsliv. Han eier og driver en rekke sentrale norske selskaper, med over 20.000 ansatte, påpekte Giske.

- I tillegg har han en stor flåte med båter og bestiller storoppdrag ved norske verft og andre selskaper, la han til.

Fredriksen har tidligere sagt at han vurderer å flagge hjem flere av sine 30-40 nybygde bulk- og tankskip.

Diskutert en stund

- Det har vært diskutert en stund. Vi har allerede en del skip under norsk flagg, sier han til Dagens Næringsliv.

Nærings- og handelsdepartementet har i lengre tid hatt samtaler med Fredriksen, blant annet om hjemflagging av skip.

DISKUTERT EN STUND: - Det har vært diskutert en stund. Vi har allerede en del skip under norsk flagg, sier John Fredriksen. 
 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
DISKUTERT EN STUND: - Det har vært diskutert en stund. Vi har allerede en del skip under norsk flagg, sier John Fredriksen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Giske vil ikke bekrefte at hjemflagging av Fredriksens flåte var direkte tema under fredagens møte.

- Jeg tror ikke jeg skal gå i detalj på hva vi snakket om. Vi snakket om mange ting, men det var først og fremst et bli kjent-møte, sier Giske til Dagens Næringsliv.

Blant verdens rikeste

Ifølge avisen omsatte Fredriksens ulike selskap i fjor for 150 milliarder kroner, først og fremst innenfor skipsfart, oljeboring, fiskeoppdrett, finansiering, inkassovirksomhet, oljehandel og oljeservice.

Forbes anslo tidligere i år Fredriksens formue til drøyt 22 milliarder kroner, noe som ga ham en 132. plass på tidsskriftets liste over verdens rikeste.

Selv hevder han å ha et avslappet forhold til milliardene.

- Jeg er ikke opptatt av penger lenger. Etter så mange år med opp- og nedturer, er det ikke det som driver meg. Jeg har nok, sa han i et intervju i sommer.

(NTB)

SKRØT AV FREDRIKSEN: Nærings- og handelsdepartementet har i lengre tid hatt samtaler med Fredriksen, blant annet om hjemflagging av skip.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
SKRØT AV FREDRIKSEN: Nærings- og handelsdepartementet har i lengre tid hatt samtaler med Fredriksen, blant annet om hjemflagging av skip. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media