Fredriksen frykter han ble lurt av Langemyhr

Den etterlyste byggmesteren jobbet på Fredriksen-familiens landsted på Nøtterøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langemyhr er siktet for bedrageri av 28 millioner kroner av Oslo kommune knyttet til byggingen av Økern sykehjem. Tre av hans ansatte er varetektsfengslet.

Nå frykter også verdens rikeste nordmann, skipsreder John Fredriksen, at han er blitt lurt av byggmesteren.

Ifølge Aftenposten vil Fredriksen gjøre egne undersøkelser for å sjekke om hans familie er blitt lurt ved omfattende utbedringer av familiens landsted på Nøtterøy. Arbeidene pågikk i en årrekke og har kostet mange millioner kroner.

- Han er opptatt av å finne ut av dette, sier Tor Olav Trøim, Fredriksens høyre hånd, til Aftenposten.

- Saken er ikke ukjent for ham, sier han.

Les også: - Han kunne gi folk fyken på stedet

Fortsatt ikke meldt seg

Det er fortsatt uklart når Harald Langemyhr kan ventes hjem til Norge fra sitt ferieopphold i Hellas. Etter planen skulle han ha kommet hjem søndag, men han inngikk en avtale med politiet om et nytt hjemreisetidspunkt fordi han ville å unngå et massivt presseoppbud idet han landet på norsk jord.

SJEKKER BYGGEPROSJEKT: John Fredriksen og Tor Olav Trøim. Foto: Heikko Junge/Scanpix
SJEKKER BYGGEPROSJEKT: John Fredriksen og Tor Olav Trøim. Foto: Heikko Junge/Scanpix Vis mer

Mandag sa informasjonsenheten i Oslo politidistrikt til NTB at de ville sendt ut en pressemelding dersom Langemyhr hadde vært pågrepet.

Samtidig fortsetter saken mot ham å rulle.

- Byggmester Harald Langemyhr AS oppga høyere lønn enn reelt til Utlendingsdirektoratet (UDI) for å få polsk arbeidskraft til Norge, hevder Bygningsarbeiderforbundet.

Forskjellen er på flere tusen kroner i lønnen som den svindelsiktede byggmesteren har oppgitt til UDI og en arbeidskontrakt med en polsk bygningsarbeider som VG har fått kopi av.

- Vi utelukker ikke at det kan være flere slike tilfeller, sier ombud Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforbund til avisen. Han beskriver dobbeltføringen som bløff og dokumentforfalskning.

Engangstilfelle
Langemyhrs advokat John S. Gulbrandsen sier til VG at dette er et engangstilfelle som skyldes at en polsk arbeider ønsket redusert arbeidstid. Dermed ble også lønna redusert.

Han sier også at det 5. mai ble utbetalt 1,8 millioner kroner i overtid til arbeiderne som Oslo Bygningsarbeiderforening hevder har mellom 2 og 3 millioner kroner til gode i overtid.

Les også: Solgte luksus-villa rett før razzia

(Dagbladet.no/NTB)

Fredriksen frykter han ble lurt av Langemyhr
SIKTET: Harald Langemyhr.