John Fredriksen varsler kamp om skadeskutte supplyselskaper. Foto: Eivind Yggeseth.
John Fredriksen varsler kamp om skadeskutte supplyselskaper. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Fredriksen gir Røkke og Siem kamp

Det ligger an til kamp om supplyselskapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Fredag skriver Finansavisen at John Fredriksen vil gi Kristian Siem og Kjell Inge Røkke kamp når konkurstruede supplyselskaper går på billigsalg.

Må konsolideres

- Markedet trenger å konsolideres, og vi vil være med. Det har vært vanskelig å få til gode dealer, men nå begynner de å tvinge seg frem. Vi er her for å ta del i diskusjonene og for å se hva som kan bli gjort, sier Harald Thorstein, John Fredriksens høyre hånd, til Finansavisen.

- Vi har hatt fokus på å refinansiere Deep Sea Supply, så får vi se hva som skjer fremover. Det er ingen tvil om at supplynæringen må konsolideres ytterligere, og vi vil definitivt være med, understreker Thorstein.

Etter å ha nærmest tatt kontroll over kriserammede Solstad Offshore tidligere i sommer, kjøpte Aker seg til negativ kontroll i obligasjonsgjelden til konkurstruede Rem Offshore like etter. Refinansieringsplanen til Åge Remøy & Co ble blokkert, og dersom alt går etter planen, ferdigstilles fusjonen av Solstad og Rem Offshore i desember.

Fornøyd med fusjon

Fra Akers nye lokaler på Fornebu er konsernsjef Øyvind Eriksen meget godt fornøyd med gårsdagens fusjon.

- Dette er det beste fundamentet for å bygge et sterkere supplyrederi i årene fremover. Det sammenslåtte selskapet inviterer til dialog med kolleger i bransjen som også ser seg bedre tjent med å bli del av en større enhet enn å fortsette alene, sier Eriksen til Finansavisen.

- Kristian Siem og Elliot har annonsert at de skal satse. Også John Fredriksen er interessert i å delta. Hvor mange er det rom for?

- Solstad og Rem har aldri sett for seg å være monopolist, så vi ønsker andre som ser de samme mulighetene i sektoren velkommen, avslutter Eriksen.

Andre økonominyheter:
Åge Remøy gjorde alt for å unngå Aker-knep
Solstad Offshore og REM Offshore fusjonerer