Fredriksen i 60 000

Tankreder John Fredriksen med mannskap seilte fredag inn på Theatercaféen i Oslo for å julelunsje med venner. Om lag 60 000 kroner ble svidd av, og kelnertipsen var ribbefeit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredriksen avsluttet et godt år på sitt Oslo-stamsted, Theatercaféen, fredag. Sammen med et tjuetall mennesker satt han i området rundt bordene som er døpt Kharg Island.

Helt i Frontline

De la inn til julebordskai ved lunsjtider, og ankeret ble heist rundt klokka 19.30. Det var mer enn åtte glass som ble tyllet ned. Ja, vi kan si at gjengen var helt i Frontline med tanke på vern av norske mattradisjoner.

Sikre gjestekilder forteller at Fredriksen & co. hygget seg kraftig med mat, drikke og det som på godt norsk kalles ekstrem høyrøstethet.

Påseilet språkbruk

Det ble slengt meldinger både over bordet, over bord og til nabobordene. Språkbruken var av typen som påseilede sjømenn ofte bruker når hyra er svidd av, men matrosverbene er ikke egnet for delikat trykksverte.

Det ryktes hardnakket at totalregningen ble på cirka 60000 norske kroner. I tillegg viste Fredriksen storsinn ved å gi kelnerne cirka 8000 kroner i tips for tort og svie.

Etter endt sjøslag observerte sikre kilder Fredriksens bulkgjeng i Hotel Continentals baravdeling Dagligstuen. Før de ankom var det relativt stille farvann her, men med kaptein Freddy i spiss ble det bølger on the rocks.

SJALABAIS: John Fredriksen.