Fredriksen kjøper seg opp i Marine Harvest

Fisker lakseaksjer for mer enn 56 millioner kroner.

FISKER LAKS: John Fredriksen, her sammen med sin nære medarbeider Tor Olav Trøim, hamstrer i Marine Harvest. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
FISKER LAKS: John Fredriksen, her sammen med sin nære medarbeider Tor Olav Trøim, hamstrer i Marine Harvest. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): John Fredriksens Geveran Trading kjøper 9.110.312 aksjer i Marine Harvest, opplyser selskapet.

Aksjene er kjøpt til en kurs på 6,1844 kroner per aksje og totalt har Fredriksen da brukt 56,3 millioner kroner på å kjøpe seg opp i fiskeoppdrettselskapet.

Geveran Trading har også utvidet en TRS-avtale på 70 millioner Marine Harvest-aksjer, og den nye forfallsdatoen er nå satt til 18. oktober 2013. Utøvelseskursen er på 6,2447 kroner per aksjer.

Etter transaksjonene eier Geveran Tarding 1.082.343.614 aksjer i Marines Harvest tilsvarende en eierandel på 28,88 prosent.

Marine Harvest stiger 0,6 prosent til 6,235 kroner på Oslo Børs mandag. Til dagens aksjekurs har Marine Harvest en børsverdi på 23,4 milliarder kroner og Fredriksen har da aksjer i selskapet for 6,75 milliarder kroner.

Marine Harvest representerer de nest største aksjeposten Fredriksen har på Oslo Børs. Med en verdi på 30 milliarder kroner utgjør eierandelen i Seadrill fremdeles den største delen av verdiene John Fredriksen sitter med på Oslo Børs.