Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredriksen-kontrakter for 24 milliarder kroner

Det Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill har inngått kontrakter for tre av sine rigger til en potensiell verdi av 24 milliarder kroner.

POTENSIELT RIKERE: Det Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill har inngått kontrakter for tre av sine rigger til en potensiell verdi av 24 milliarder kroner. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET
POTENSIELT RIKERE: Det Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill har inngått kontrakter for tre av sine rigger til en potensiell verdi av 24 milliarder kroner. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste selskapet i en børsmelding onsdag morgen. De betegner partneren som et «ledende oljeselskap,» men skriver ikke hvem det er.

Kontraktsverdien må fordeles over en periode på sju år, noe som gir selskapet stor forutsigbarhet. Aksjen ble den mest omsatte på Oslo Børs onsdag, men steg bare med 1,55 prosent.

Kontraktene gjelder blant annet for riggene West Auriga og West Vela, som er under bygging ved Samsung-verftet i Korea.

Selskapets konsernsjef, Alf C. Thorkildsen, sier kontraktene åpner store muligheter fort Seadrills virksomhet i Mexico-golfen, et område Thorkildsen karakteriserer som ett av de mest kosteffektive boreområder i verden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media