POTENSIELT RIKERE: Det Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill har inngått kontrakter for tre av sine rigger til en potensiell verdi av 24 milliarder kroner. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET
POTENSIELT RIKERE: Det Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill har inngått kontrakter for tre av sine rigger til en potensiell verdi av 24 milliarder kroner. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADETVis mer

Fredriksen-kontrakter for 24 milliarder kroner

Det Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill har inngått kontrakter for tre av sine rigger til en potensiell verdi av 24 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste selskapet i en børsmelding onsdag morgen. De betegner partneren som et «ledende oljeselskap,» men skriver ikke hvem det er.

Kontraktsverdien må fordeles over en periode på sju år, noe som gir selskapet stor forutsigbarhet. Aksjen ble den mest omsatte på Oslo Børs onsdag, men steg bare med 1,55 prosent.

Kontraktene gjelder blant annet for riggene West Auriga og West Vela, som er under bygging ved Samsung-verftet i Korea.

Selskapets konsernsjef, Alf C. Thorkildsen, sier kontraktene åpner store muligheter fort Seadrills virksomhet i Mexico-golfen, et område Thorkildsen karakteriserer som ett av de mest kosteffektive boreområder i verden.

(NTB)