Fredriksen må bruke to mrd for å få viljen sin?

Seadrill og John Fredriksen sender kursen på selskapet rett opp. Nå må de by på resten.

SENDER AKSJEN OPP: Seadrill og John Fredriksen må by på Sevan Drilling før uken er omme. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
SENDER AKSJEN OPP: Seadrill og John Fredriksen må by på Sevan Drilling før uken er omme. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Seadrill brukte 462 millioner kroner i slutten av juni på å kjøpe seg opp til 50 prosent i Sevan Drilling. Tirsdag meldte selskapet at styret har reforhandlet en én måned gammel refinansieringsplan med ING Bank.

Og resultatet er at Sevan Drilling sparer oppunder 200 millioner kroner årlig i renter på «Fredriksen-effekten», skriver Finansavisen i dag.

— Lånekostnadene våre er ned sammenlignet med hva Sevan Drilling fikk til på egenhånd. Vi kan bruke mer bankfinansiering i stedet for obligasjonsgjeld, sier adm. direktør Scott Kerr til avisen.

Bankfasiliteten er økt til 1.750 millioner dollar, hvorav 350 millioner dollar vil bli benyttet ved levering av den fjerde riggen fra Cosco-verftet i april neste år. Samtidig kanselleres obligasjonslånet på 500 millioner dollar, som ville hatt en rente på 9 til 9,5 prosent.

Må by på selskapet Etter at Seadrill har ryddet opp i finansieringen må John Fredriksen & Co by på resten av selskapet før uken er omme, skriver Finansavisen.

Basert på aksjekursen tirsdag, som verdsetter Sevan Drilling til 2,6 milliarder kroner, vil det koste Seadrill 1,3 milliarder kroner.

Men med refinansieringen, og vissheten om at Seadrill må by på selskapet, har aksjen steget med 6,3 prosent på Oslo Børs onsdag.

Den siste måneden er aksjen opp 52 prosent og dermed kan det bli enda dyrere for John Fredriksen å få kloa i Sevan Drilling enn han først hadde tenkt.

Med kjøpet i juni og den påfølgende kursoppgangen kan et oppkjøp koste Fredriksen og Seadrill nærmere to milliarder kroner.