AKSJER: John Fredriksen har hatt tre tunge uker på Oslo Børs. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
AKSJER: John Fredriksen har hatt tre tunge uker på Oslo Børs. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer

Fredriksen mistet 3,4 mrd kroner på tre uker

Det har vært noen tunge uker for de største investorene på Oslo Børs. Verst har det gått for John Fredriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): De siste tre ukene har verdien av alle aksjene på Oslo Børs falt med 40 milliarder kroner, til 1.868 milliarder kroner.

Oppgangen i år er likevel på 18,8 prosent og de siste 12 månedene har børsen steget 19 prosent.

For de 20 største investorene på Oslo Børs var det nedgang sist uke, med unntak av Wilhelmsen-familien og Olav Thon.

Olav Thon, som overførte aksjene sine til en stiftelse denne uken, gjorde det på all-time high for OLT på 1.059 kroner.

Wilhelsem-familien fikk en liten opptur etter at RCL steg 70 øre i uken som gikk. For de 16 andre ble det nedtur.

Taperne Aksjene til John Fredriksen falt med 680 millioner kroner i verdi for tre uker siden. Verdien fortsatte ned med 1,4 milliarder kroner for to uker siden og sist uke forsvant 2 milliarder kroner til i aksjeverdier.

Fallet på 13 prosent i Seadrill har senket verdiene med 4,4 milliarder kroner, mens oppgangen i blant andre Marine Harvest, Golden Ocean og tank har pyntet på utviklingen.

Men selv om det har buttet litt i det siste har aksjene hans steget med nesten 14 milliarder kroner i verdi siden nyttår.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble en ny tung uke både for Stein Erik Hagen og Kristian Siem også. Hagens aksjer i Orkla har falt med 400 millioner kroner i verdi de siste tre ukene, mens Kristian Siems aksjer i Subsea 7 og Siem-selskapene har falt med 670 millioner kroner i verdi.

I tillegg ble det tungt for Jacob Stolt-Nielsen og Ib Kunø. Jens Ulltveit-Moe klarte seg bra, men også han har mistet nesten 150 millioner kroner de siste tre ukene.

Selv om han fikk viljen sin i Prospector Offshore ble det også en liten nedtur for investor Øystein Stray Spetalen. Men i solkongenes veddemål i REC leder Spetalen nå 6-0 over Ulltveit-Moe.

Det ble også tøft for Bjørn Kjos som fremdeles får føle markedets og analytikernes dom etter offentliggjøringen av trafikktallene for november. Siden 3. juni har verdien på aksjene hans i Norwegian stupt med 1 milliard kroner.

Røkke klorer seg fast Selv om Kjell Inge Røkke fikk en nedtur på 123 millioner kroner i forrige uke har han gjort det best av alle de siste tre ukene.

Etter å ha kjøpt seg opp i Aker Solutions og bidratt til å strømlinjeformet den virksomheten enda et hakk, har verdien på aksjene hans i Aker økt med over 540 millioner kroner i verdi. Med det klorer han seg også fast over 10 milliarder kroner med brukbar margin.

De 25 rikeste Verdien på aksjene til de 20 rikeste er da på 123,4 milliarder kroner og med de 5 neste er det totalt snakk om aksjer for over 126 milliarder kroner.

De 20 største norske investorene på Oslo Børs har da aksjer som tilsvarer 6,6 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens aksjene til de 25 rikeste tilsammen utgjør 6,75 prosent.

(Tallene er i millioner kroner)
Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste i 2013

AKSJER: Kjell Inge Røkke fikk en nedtur sist uke, men er vinneren de tre ukene Oslo Børs har falt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
AKSJER: Kjell Inge Røkke fikk en nedtur sist uke, men er vinneren de tre ukene Oslo Børs har falt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer