Fredriksen og Sunde vant med 400 mill. i potten

Norwegian Property krevde de to for over 400 millioner kroner på Aker Brygge.

EIENDOM: John Fredriksen ville ikke betale festeavgiften som Norwegian Property krevde og vant i retten. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
EIENDOM: John Fredriksen ville ikke betale festeavgiften som Norwegian Property krevde og vant i retten. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): De siste tre årene har skipsreder John Fredriksen og Color Line-eier Olav Nils Sunde ligget i konflikt med Norwegian Property om festeavgift midt på Aker Brygge, skriver Finansavisen i dag.

Sommeren for tre år siden sendte Norwegian Property et brev med krav om markedsjustering og betaling av festeavgift, noe som ikke var krevd inn siden 1985.

2-0 til rederne Rederkollegene vant første runde i Oslo tingrett, og nå har Borgarting lagmannsrett også kommet frem til at seksjonseierne ikke skal betale festeavgift til det børsnoterte eiendomsselskapet de neste 75 årene heller.

- Tingretten og lagmannsretten har imidlertid begrunnet sine avgjørelser ulikt, sier advokat Ståle O. Meleng i Wiersholm, som har representert ON Sunde Eiendom og Fredriksens Bryggegata.

Det stod om 400 mill. En festeavgift ville kostet Bryggegata 4,7 millioner kroner årlig, og Sunde ville fått en regning på 700.000 kroner.

Til sammen stod tvisten dermed over over 400 millioner kroner.

Gjennom Bryggegata eier Fredriksen fire seksjoner i Sameiet Verkstedhallene, mens Sunde har én seksjon.

Flere nyheter Stig Myrseth anbefaler seks aksjer
- Børsen er billig. Kjøp disse aksjene
Når kommer neste renteheving?