Fredriksen råder de unge til å komme seg ut av Norge

I Norge har man det rett og slett for godt, og business er ødelagt, mener mangemilliardæren John Fredriksen.

SUKSESSEN: John Fredriksen styrer sitt imperium fra London. Her sammen med sin nære medarbeider, Tor Olav Trøim. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
SUKSESSEN: John Fredriksen styrer sitt imperium fra London. Her sammen med sin nære medarbeider, Tor Olav Trøim. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Jeg er glad i Norge og nordmenn, men business i Norge er blitt ødelagt. Man har det for godt, sier John Fredriksen i et stort intervju i Finansavisen i dag.

I rundt 50 år har skipsrederen fra Etterstad  jobbet døgnet rundt og bygget opp et imperium. Det har også gjort ham til et forbilde for mange unge med drømmer om å bygge seg opp.

Til disse har han et klart budskap; Det er viktig for unge, sultne å komme seg ut i verden for å lykkes.

Ville gjort det samme igjen Selv flyttet Fredriksen fra Norge i 1978 og han har tjent alle sine penger som utflyttet.

- Jeg ville gjort det samme om jeg skulle levd om igjen. Jeg har hatt et spennende liv. Det er ekstremt hard jobbing syv dager i uken, men har man den energien vil jeg anbefale alle å prøve, sier han til avisen.

Selv har han lykkes til gangs, og er den rikeste nordmann noensinne. Han kontrollerer 14 børsnoterte selskaper verdt rundt 220 milliarder kroner. Selv kontrollerer han, ifølge Finansavisen, aksjer i disse selskapene til en verdi av rundt 65 milliarder kroner.

Fem gamle rigger
- Når man tenker på at Seadrill var fem gamle rigger, som var verdt 200 millioner dollar, for åtte år siden er det moro å se at det i dag er verdens største boreselskap. Gjennom Seadrill har vi skapt opp mot 150 milliarder kroner i verdier, og ti tusen arbeidsplasser. Og vi har såvidt begynt, sier Fredriksen blant annet til Finansavisen.

Flere nyheter - Kan bli det nye Nordsjøen
- Vi jobber mot 300 mill. dollar i bonus
- Løp og kjøp shippingaksjer!