Fredriksen til ny årsrekord. Ny nedtur for Bjørn Kjos

John Fredriksen og Jacob Stolt-Nielsen i tet. Bjørn Kjos har mistet 356 millioner kroner på drøyt to måneder.

MANGEMILLIARDÆR: John Fredriksen har nå aksjer på Oslo Børs for 45 milliarder kroner. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
MANGEMILLIARDÆR: John Fredriksen har nå aksjer på Oslo Børs for 45 milliarder kroner. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Verdien av alle aksjene på Oslo Børs steg med 15,7 milliarder kroner til 1743 milliarder kroner sist uke.

Blant de 15 med milliardverdier på Oslo Børs var det imidlertid meget blandet. Aksjene til 11 av børsrikingene falt, mens bare fire hadde oppgang.

For de 11 med nedgang falt verdien på aksjene med 815 millioner kroner. De fire med oppgang økte med 376 millioner kroner, og størst oppgang hadde Jacob Stolt-Nielsen og Jens Ulltveit-Moe.

De to andre med oppgang var John Fredriksen og Øystein Stray Spetalen.

Opptur og nedtur John Fredriksen og Jacob Stolt-Nielsen satte i tillegg ny årsrekord sammen med Oslo Børs.

Ved inngangen til året hadde John Fredriksen aksjer på Oslo Børs for 35 milliarder kroner. Nå er det 45 milliarder kroner, men noe av dette kommer som en følge at han har kjøpt seg opp i blant annet Marine Harvest.

For Jacob Stolt-Nielsen er verdiøkningen på 1,4 milliarder kroner i år.

Ulltveit-Moe og Spetalen hadde det tungt foregående uke, da REC falt til 2,5 kroner. Med en oppgang igjen sist uke, til 2,91 kroner, ser det straks litt bedre ut igjen for begge de to store REC-eierne.

Da har det gått tyngre for Bjørn Kjos i det siste. Ved utgangen av mai hadde han aksjer i Norwegian for knapt 2,4 milliarder kroner.

Selv om Norwegian la frem rekordsterke trafikktall sist uke falt aksjen og sendte verdien på aksjene til Bjørn Kjos ned med 111 millioner kroner. Da har aksjene hans i Norwegian falt med 356 millioner kroner i verdi siden slutten av mai.

Sist uke bød også på motgang på børsen for Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke og Olav Thon.

De 15 rikeste Verdien på aksjene til de 15 rikeste er da på 103,2 milliarder kroner og med de 10 neste er det totalt snakk om aksjer for 107,3 milliarder kroner.

De 15 med milliardverdier på Oslo Børs står da for 5,9 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens de 25 rikeste tilsammen står for knapt 6,2 prosent.

Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 12,7 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 16,7 prosent.

(Tallene er i millioner kroner)

Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste

FREMDELES MANGEMILLIARDÆR: Til tross for et fall på 356 millioner kroner har Bjørn Kjos fremdeles Norwegian-aksjer for to milliarder kroner.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FREMDELES MANGEMILLIARDÆR: Til tross for et fall på 356 millioner kroner har Bjørn Kjos fremdeles Norwegian-aksjer for to milliarder kroner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer