Tilbake i IT:  Fredrik Halvorsen gjør comeback i IT. - Dette har vært drømmen hele tiden, sier han. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Tilbake i IT: Fredrik Halvorsen gjør comeback i IT. - Dette har vært drømmen hele tiden, sier han. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Fredriksens wonderboy gjør comeback

Han måtte forlate John Fredriksen for å virkelig lykkes på egenhånd. Fredrik Halvorsen gjør comeback i IT, med støtte fra Celina Midelfart og Jan Chr. Opsahl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Dette har vært drømmen hele veien, å gjøre noe selv. Nå får det bære eller briste, sier Fredrik Halvorsen til Finansavisen.

Snart er det ett år siden en av John Fredriksens nærmeste medarbeidere brått og uventet sa opp jobben. Han satt da som konsernsjef i Seadrill, et av verdens største oljeserviceselskaper, og juvelen i skipsrederens maritime imperium.

Halvorsen har ikke ligget på latsiden. Det kan diskuteres om 40-åringen, som gjorde lynkarriere i McKinsey og ble konsernsjef i videokonferanseselskapet Tandberg som 31-åring, i det hele tatt vet hva konseptet går ut på. Tobarnsfaren utstråler den nervøse energien til en fyr som har det konstant travelt, skriver Finansavisen.

Hans nye prosjekt heter Ubon Partners, et teknologifokusert ventureselskap med tre selskaper i porteføljen.Lengst har man kommet i Acano, der Halvorsen har vært arbeidende styreformann de siste 12 månedene. Selskapet har utviklet en teknologi for virtuelle møterom på tvers av plattformer som mobiltelefoner, nettbrett og PC-er.

Nå lukkes bøkene i en emisjon på 40 millioner kroner, hvor både tidligere Tandberg-styreleder Jan Chr. Opsahl og Midelfart Invest rykker inn på eiersiden, skriver Finansavisen.

Sistnevnte er investeringsselskapet til Celina Midelfart, ektefellen til eks-kollega Tor Olav Trøim. Prisingen av hele Acano holdes hemmelig inntil videre.

- Det har vært utrolig gøy. Jeg trodde ikke vi skulle få til det vi har gjort så raskt. Det har gått over all forventning, sier Halvorsen.

Flere nyheter Northern Offshore øker inntjeningen kraftig
Fredriksen trolig fornøyd med dagens rapport
Ship Finance har mye tørt krutt