Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredrikssons barnefabrikk

Lager barn og plate i Roxettes lunsjpause STOCKHOLM (Dagbladet): Hun har levd med hylende tenåringer og spinnville platekjøpere i en årrekke. Nå er hun kommet til et punkt der hun helst vil ta livet helt med ro. Men ikke mer med ro enn at Roxette-superstar Marie Fredriksson benytter pausen fra Per Gessle til å lage både barn og ny plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marie Fredriksson er gravid i sjuende måned. Det er vanskelig å se. Mens andre høyprofilerte artister med smått i vente blotter magene sine på forsiden av ukebladene, skjuler Marie seg bak en svær skinnjakke.

- Magen min får du ikke, sier hun. Hun synes det blir for privat. Men faktum er at hennes nye soloplate, «I en tid som vår», er bortimot like privat.

Treåringen på synth

Den ble spilt inn i Maries hjem i Djursholm. Mannen Mikael Bolyos har vært hennes nærmeste samarbeidspartner. Han har tatt seg av teknikken samtidig som han spiller de fleste instrumentene på plata. En rimelig god erstatter for Per Gessle, med andre ord. Og som om ikke det skulle være nok: Mikael og Maries tre år gamle datter Josefin har etter hvert fått draget på mammas synther. Selv om hennes musikalske krumspring ikke kom med på den ferdige plata denne gangen.

- Det er utrolig fint å kunne jobbe i sin egen takt og i sitt eget miljø, kommenterer Marie. Familielykken understrekes av at Marie venter sitt andre barn i desember.

- Det kjennes «jättebra», utbryter Marie. Familien er den røde tråden i alt hun foretar seg i 1996.

Selvsikker

Marie Fredriksson er slett ingen nykommer hva solokarriere angår. Hun sto på sine egne solide bein lenge før Roxette kom på banen. Likevel er det ikke til å underslå at det luktet 30-årskrise lang vei av hennes forrige soloforsøk, «Den ständiga resan» (1992). Denne gangen møter vi en langt mer selvsikker Fredriksson.

- Barn og familie har forandret meg. Jeg synes det føles skjønt å eldes. På plata kan man høre at jeg er blitt et langt lykkeligere menneske.

- Men samtidig er det umulig å overse den harde virkeligheten på utsida av stuedøra. På den nye plata synger jeg om hvordan man skal finne troen på det gode i de harde tidene vi er inne i.

Fullt kjør

Deler av musikken på «I en tid som vår» er med i Colin Nutleys (kjent for «Änglagård»-filmene) nye film, «Sånt er livet». Marie har fulgt innspillingen på nært hold. Hun har til og med lært filmens hovedrolleinnehaver Helena Bergström å synge.

Etter vinterens barnefødsel og soloturné ønsker Marie igjen å ikle seg rollen som den glinsende Roxette-stjernen.

- Verken Pers enorme suksess med Gyllene Tider eller min barnefødsel stopper Roxette. Per slipper en soloskive før sommeren en gang, men etter det er det fullt kjør med oss to igjen.

- Vi ser på avbruddet som en liten lunsjpause, påpeker hun. Hva slags musikk vi kan vente oss på Fredrikssons nye soloplate? Vel, skal vi tro Marie selv, dreier det seg nok om ganske tradisjonell svensk pop.

- Det blir stadig vanskeligere å henge med hva ny musikk angår. Jeg liker ikke ræpp og sånn. Bra låter og pompøse stemmer er min greie, avslutter hun.