Fredrikstad: - Tenk dere nøye om

Fortsetter smitten å øke i Fredrikstad, vil byen gå fra risikonivå tre til fire. - Alt som kan utsettes, er det best å sette på vent, sier kommuneoverlege.

MUTERT VIRUS: Kommuneoverlegen i Fredrikstad ber folk møte færrest mulig inntil de får den muterte virus-smitten under kontroll. Foto: Terje Pedersen / NTB
MUTERT VIRUS: Kommuneoverlegen i Fredrikstad ber folk møte færrest mulig inntil de får den muterte virus-smitten under kontroll. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det muterte corona-viruset i Fredrikstad spres. Fredag ble det registrert sju nye smittetilfeller i byen. Én av disse har ukjent smittevei.

Kommuneoverlege Anne Kristine Nitter ber nå byens innbyggere om å tenke seg nøye om, når det gjelder hvem de møter.

Utfordring

- Vi har ikke grunn til å tro at folk har flere nærkontakter enn det som er lov, men vi ser at mange likevel har hatt ganske mange nærkontakter. Det gjøres ved at folk kanskje møter fem personer den ene dagen, og så fem andre den neste dagen, sier Nitter til Dagbladet, og legger til:

- I situasjonen vi er i nå, med mutert virus, kan dette være en utfordring.

Tallene i Fredrikstad går opp og ned fra dag til dag. Sju nye smittede den ene dagen, og rundt 20 den andre. Om det kommer mange nye corona-smittede i helga, ligger det an til at Fredrikstad vil gå fra risikonivå tre til fire, som igjen betyr strengere regler for byen.

- Vi ber nå folk tenke seg nøye om. Alt som kan utsettes av møter og avtaler er det nå fint å utsette fram til vi får kontroll på dette viruset, sier Nittet.

Raskere testing

Ukestallene for Fredrikstad blir klare i morgen, søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer