Fredrikstad-familie funnet døde i veteranbuss

Barnehageassistent varslet politiet om ulykkesbilen på Ekeberg.

HENTES UT: Familien på fire hentes ut av bobilen på Ekebergsletta i dag. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET.
HENTES UT: Familien på fire hentes ut av bobilen på Ekebergsletta i dag. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): De omkomne som ble funnet i veteranbussen på Ekeberg i dag tidlig, er en Fredrikstad-familie på fire, et foreldrepar og en sønn og en datter i tenårene som var på helgetur. Det får lokalavisa Demokraten opplyst av politiet. Trolig var familien gjester på Amcar-treffet som foregikk på Ekeberg denne helgen.

Politiets teori er at en gasslekkasje er årsaken til dødsfallene. Det ble funnet gassbeholdere bak i bilen. Det er ikke gjort utslag på målinger av gass i og rundt bilen, men eventuell gass kan ha blitt luftet ut.

Hentet ut
De fire døde ble hentet ut av den gule bobilen i 14-tida i ettermiddag, etter at kriminalteknikere har undersøkt bilen hele formiddagen. Bilen stod parkert vis av vis Ekeberg camping på Ekeberg sletta, like ved Lille Ekeberg barnhages friluftsavdeling. Et stort område har i hele dag vært avsperret. Politiet fikk melding om den hensatte campingbilen klokka 10.40. Da de sjekket bilen, fant de fire livløse personer.

Det var barna og de ansatte i barnehagen som først slo alarm om bilen.

- Barna banket på
- Bilen stod der, og barna var borte og banka litt på veggene, men det skjedde ikke noe. En av våre assistenter varslet politipatruljen som pleier å patruljere her om at de burde ta en titt på en hensatt campingbil. Det som har skjedd er helt tragisk, sier styrer i Lille Ekeberg barnehage, Anne Haakonsrud.

Barna ble flyttet over til hovedbarnehagen, men har i ettermiddag returnert til avdelingen sin.

Det står ofte feilparkerte biler på denne parkeringsplassen, derfor var flere innom og sjekket bilen i dag tidlig.

- Vi kjørte bort til den i dag morges, bare for å sjekke hva det var. Vi så ikke noe mistenkelig. Gardinene på vinduene var trukket for. Det luktet ikke gass, sier Jan-Kristian Kjøraas, ansatt i idrettsetaten i Oslo kommune.

- Stått siden fredag
Mye tyder på at bilen kan ha stått på parkeringsplassen i flere dager. En nabo Dagbladet snakket med, sier at bilen kom samtidig med Amcar-treffet, torsdag kveld eller fredag morgen. Hun reagerte på at bilen ble stående igjen da de andre bilene dro lørdag og søndag. Da hun gikk tur forbi i går, var gardinene også trukket for.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med identiteten til de omkomne.