Kriseplan iverksatt:

Fredrikstad også rammet

Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland bekrefter til Dagbladet at første trinn i regjeringens kriseplan er iverksatt, og at Fredrikstad kommune også er rammet av Halden-utbruddet.

MUTASJON: Slik har det britiske viruset mutert. Video: Nucleus Medical Media. Direktør i Bioteknologirådet, Petter Frost. Reporter: Anton Lier. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag opplyser statsforvalter i Oslo og Viken, Valgerd Svarstad Haugland, til Dagbladet at også Fredrikstad er rammet av utbruddet med det muterte viruset i Halden og Sarpsborg.

- Vi har vært i møter nå, men har ikke trukket noen konklusjon om hvilke kommuner som kan involveres. Det vi vet, er at Sarpsborg, Fredrikstad og Halden er rammet av dette utbruddet. Vi vil komme tilbake med mer informasjon når vi har jobbet mer med å undersøke omfanget av utbruddet, sier Svarstad Haugland til Dagbladet og fortsetter:

- Vi vil gjøre en grundig gjennomgang av hvilke kommuner som bør omfattes av nye tiltak, også må vi vurdere styrken på disse tiltakene.

- Kommer du til å delta i flere møter om dette i kveld?

- Jeg ser ikke helt bort ifra det. Det kan bli nye møter i kveld, og det kan bli i morgen.

Utbrudd i Halden

Søndag bekreftet Halden kommune at en person tilknyttet et utbrudd i Comet og Halden ishall, har fått påvist den engelske virusvarianten. Per 29. januar var det registrert 30 smittetilfeller med tilknytning til utbruddet.

- Personen fra Halden var del av det store utbruddet knyttet til ishallen i Halden. Utbruddet er en massesmittehendelse i ishallen forrige lørdag formiddag, opplyser FHI-overlege Preben Aavitsland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer