- Fredsavtale med Arafat umulig

Statsminister Ariel Sharon mener det er umulig å få til en fredsavtale med Yasser Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er umulig å få til en fredsavtale med palestinernes leder Yasser Arafat, sa Israels statsminister Ariel Sharon i et intervju med CNN mandag. Det finnes andre, sa Sharon.

Ariel Sharon sa i intervjuet at hæren kan trekke seg ut av de gjenokkuperte byene og landsbyene på Vestbredden innen en uke, men han understreket at tilbaketrekningen fra Ramallah og Betlehem kan ta lengre tid hvis ikke «terroristene» blir utlevert.

Han utelukket muligheten for å inngå avtaler med Yasser Arafat.

- Man kan ikke inngå avtale med ham. Jeg tror personlig at vi ikke vil få til noen avtale med ham. Jeg tror det finnes andre, sa Ariel Sharon, uten å nevne navn.

Terror

Israels regjering holder Arafat ansvarlig for det de kaller «terrorstrukturene» i de palestinske områdene, og innledet en militæroperasjon på Vestbredden for å rive disse terrorstrukturene «opp med roten». Operasjonen hadde mandag vart i to og en halv uke.

Sharon sa i intervjuet med CNN at den kan være over innen en uke, under visse betingelser.

- I noen av byene kan vi avslutte i løpet av to dager, i andre innen en uke, sa Sharon.

I Jenin kan tilbaketrekningen skje innen to dager.

Betlehem og Ramallah

De israelske styrkene kommer imidlertid ikke til å trekke seg ut av Ramallah eller Betlehem uten visse betingelser oppfylt.

I Ramallah krever Sharon utlevert lederne for Folkefronten for frigjøringen av Palestina, PFLP, som Israel holder ansvarlig for attentatet på turismeminister Rehavam Zeevi.

Han krever også utlevert Fuad Shubaki, den palestinske selvstyremyndighetens kasserer og innkjøpssjef, som mistenkes for å stå bak et forsøk på å smugle store mengder våpen inn i de palestinske områdene i lasteskipet «Karine A» på nyåret.

I Betlehem må rundt 200 væpnede palestinere som har inntatt Fødselskirken, overgi seg til Israel for rettssak eller bli sendt i eksil, sa den israelske regjeringssjefen til CNN.

(NTB/AFP)

<B>ØDELEGGELSENE: I dag kom pressefolk inn i flyktningeleiren Jenin på Vestbredden, og ødeleggelsene er enorme.