Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredsavtale signert i Libya

Håper å kunne forhindre at IS vokser.

FEIRET: Bildet er fra da libyeren feiret det som fra da av ble deres frigjøringsdag, 23.10.2011. Siden den gang har landet vært gjennom en intern konflikt, som landet fortsatt preges av. Fredsavtalen som ble signert i dag tar sikte på å forhindre at IS vokser ytterligere i landet. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
FEIRET: Bildet er fra da libyeren feiret det som fra da av ble deres frigjøringsdag, 23.10.2011. Siden den gang har landet vært gjennom en intern konflikt, som landet fortsatt preges av. Fredsavtalen som ble signert i dag tar sikte på å forhindre at IS vokser ytterligere i landet. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestlige land håper at avtalen vil kunne bidra til å hindre at den ytterliggående gruppa IS vokser seg enda sterkere i det nordafrikanske landet.

Representanter for Libyas to rivaliserende regjeringer signerte fredsavtalen torsdag. Den er meglet fram ved FNs hjelp.

Men motstanden mot fredsavtalen er fortsatt stor, og i begge leire er det grupperinger som avviser avtalen som ble signert i Marokko torsdag.

Libya har nå både en internasjonalt anerkjent regjering, som holder til øst i landet, og en selverklært regjering i hovedstaden Tripoli.

De to regjeringene støttes av hver sine militser og opprørsgrupper.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media