Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredsdemonstrasjoner bekymrer Petersen

Utenriksminister Jan Petersen (H) frykter at demonstrasjoner mot en mulig Irak-krig vil svekke presset på Saddam Hussein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over hele verden har tusenvis av demonstranter vist sin skepsis til krig denne helgen. Selv om Petersen forstår at folk vil gi uttrykk for sin bekymring, frykter han konsekvensene antikrigsdemonstrasjonene kan ha.

- Saddam Hussein samarbeider ikke uten press. Det er farlig å sende signaler til ham om at det ikke vil få konsekvenser om han unnlater å samarbeide. En del av oppropene kan lett bli oppfattet slik, sa han til Aftenposten søndag.

Petersen ber folk ha is i magen og la FN følge sitt veikart.

- Nå like før våpeninspektørene skal konkludere, er det viktig å stå fast ved FNs løp. Vi må ikke sende et dobbeltsignal om at det ikke er så farlig for Saddam Hussein å følge opp fordi truslene neppe iverksettes. Et slikt budskap vil gjøre situasjonen enda farligere, sa Petersen på Høyres strategikonferanse i Oslo.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media