Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredsforhandlingene avsluttet

Fredsforhandlingene i Camp David er avsluttet uten resultat. Femten døgns intens megling mellom Israel og palestinerne førte ikke fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Femten dagers maratonforhandlinger i Camp David førte ikke fram. Ifølge CNN sier talsmenn for Det hvite hus at toppmøtet nå er over, uten at israelere og palestinere har klart å komme fram til en avtale.

Israelske kilder sier at statsminister Ehud Barak er klar til å reise hjem, og palestinske kilder sier det samme om formann Arafat.

Bortkastet tid

- Arafat er svært sint og tror ikke israelerne er villige til å slutte fred. Det er bortkastet tid å være her, sier en palestinsk talsmann.

Både Israels statsminister Ehud Barak og palestinernes leder Yasir Arafat truet tidligere i dag med å reise hjem. Utspill som dette har vært en del av spillet under forhandlingene. Men nå var det altså alvor.Det blir ingen fredsavtale selv om det i går ble meldt om en mulig avklaring i forhandlingene.

Reelle framskritt

- Begge partene har forpliktet sge til å unngå vold og til å fortsette fredsprosessen, sier Bill Clinton ifølge NTB. Clinton kommenterte spesielt Baraks kompromissvilje.

Palestinerne hadde et litt annet syn på saken. De mente det ville vært katastrofalt dersom Arafat hadde akseptert de forslagene som lå på bordet.

-Ikke å skrive under på noen avtale er mye bedre enn å godta en avtale som ville medført mer konflikt, sier den palestinske politikeren Hanan Ashrawi.

FOR VANSKELIG: Palestinere og israelere klarte ikke å komme fram til en avtale. Jerusalem ble for vanskelig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media