Fredshåp i Belfast

Her går grensa for hvor Damillily, Aaron, Lorraine og Camron kan leke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BELFAST (Dagbladet): Men på muren bak, der det før var bilde av våpen og løfter om hevn, er det håpet om et liv i fred og lek som pynter muren som skiller protestanter og katolikker i Belfast.

-  Vi håper på fred, og vil gjerne leke med de katolske barna, sier Camron, som fører både ordet og ballen i Madrid Street i Øst-Belfast. Ved siden av bildet er det en plakat der det står at de som er ute etter trøbbel kan dra et annet sted. Mangehus er utbrente etter brannbomber fra katolsk side. Men nå vil protestantene i Madrid Street likevel ha fred.

Penger mot terror

Penger fra Brussel og London gjødsler et gryende fredshåp. Det investeres i eiendom i en by der ingen forsikringsagent kunne tjene penger for bare to år siden. Den politiske terroren er i diskreditt blant både katolikker og protestanter, etter hvert som terrorisme identifiseres med islamsk fundamentalisme.

-  Jeg er optimist. Vi kommer ikke tilbake til krigstilstandene på 1970- og 80-tallet. Vi er ferdige med den med omfattende politisk vold, sier Mairead Corrigan Maguire, som vant Nobels fredspris i 1977.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer