Fredshåp på overtid

Seint i natt gav NATO klarsignal for flyangrep mot serbiske styrker i Jugoslavia. NATO og Norge er nå klare for angrep, om ikke Slobodan Milosevic innen 96 timer gir beskjed om at han er villig til å innfri NATOs krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over hele Jugoslavia håper man på det beste, men av frykt for det verste lader man nå kanonene og armerer rakettene.

Optimisme

I Beograd var det likevel optimisme å spore i går kveld. Selv om man nå venter et Nato-angrep når som helst, ga gårsdagens diplomatiske utvikling grunn til optimisme.

Den amerikanske spesialutsendingen Richard Holbrooke reiste i går til Brussel for å informere om hva man så langt har oppnådd i samtalene med president Slobodan Milosevic. Deretter sendte telegrambyrået Tanjug ut en melding fra Milosevic' kontor som gjorde at serberne fikk et glimt av håp. I meldingen het det at «regjeringen har konkludert med at det ikke kan være tvil om at de nødvendige betingelser er til stede for en fredelig og politisk løsning på Kosovo-problemet».

Ikke sikre

Selv om NATO slett ikke er sikker på at det er tilfellet, skal Milosevic ha sagt seg villig til å godta alle krav i FN-resolusjonen av 23. september. Og spesialutsending Richard Holbrooke mener åpenbart at han har fått tilstrekkelige innrømmelser fra Milosevic til at han synes det er nødvendig personlig å oppdatere Nato-toppene om de framskritt som er gjort under forhandlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer