Fredshåp på overtid

BEOGRAD (Dagbladet): Et siste desperat forsøk på å hindre krig gjøres når Richard Holbrooke og Slobodan Milosevic møtes her i Beograd i dag. Nato og Norge er klare til angrep, men Milosevic signaliserer nå at han er villig til å innfri Natos krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over hele Jugoslavia håper man på det beste, men av frykt for det verste lader man nå kanonene og armerer rakettene.

Optimisme

I Beograd var det likevel optimisme å spore i går kveld. Selv om man nå venter et Nato-angrep når som helst, ga gårsdagens diplomatiske utvikling grunn til optimisme.

Den amerikanske spesialutsendingen Richard Holbrooke reiste i går til Brussel for å informere om hva man så langt har oppnådd i samtalene med president Slobodan Milosevic. Deretter sendte telegrambyrået Tanjug ut en melding fra Milosevic' kontor som gjorde at serberne fikk et glimt av håp. I meldingen het det at «regjeringen har konkludert med at det ikke kan være tvil om at de nødvendige betingelser er til stede for en fredelig og politisk løsning på Kosovo-problemet».

Ikke sikre

Selv om NATO slett ikke er sikker på at det er tilfellet, skal Milosevic ha sagt seg villig til å godta alle krav i FN-resolusjonen av 23. september. Og spesialutsending Richard Holbrooke mener åpenbart at han har fått tilstrekkelige innrømmelser fra Milosevic til at han synes det er nødvendig personlig å oppdatere Nato-toppene om de framskritt som er gjort under forhandlingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer