Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredshåp tent

Israel, palestinerne og USA starter våpenhvilesamtaler i morgen, melder kontoret til statsminister Ariel Sharon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kunngjøringen vil Sharon lede den israelske delegasjonen ved møtet, som starter tre dager etter at USAs Midtøsten-utsending Anthony Zinni ankom regionen for å få slutt på den verste volden i området på 17 måneder.

- Søndag vil et møte bli koordinert som involverer toppsjiktet fra begge sider, ledet av statsminister Ariel Sharon, med den hensikt å få til en erklæring om våpenhvile mellom de to stridende partene og en iverksetting av Tenet-planen, meldes det i kunngjøringen.

Sharon har tidligere deltatt i samtaler med nære medarbeidere til Yasser Arafat, men det vil være første gangen han deltar direkte i våpenhvilesamtaler.

Det er CIAs sjef George Tenet står bak Tenet-planen, som inneholder forslag om hvordan partene skal gå fram for å oppnå våpenhvile.

Israels tilbaketrekking fra Ramallah og to andre byer på Vestbredden rett før Anthony Zinni ankom Israel, har fått anerkjennelse fra Washington, men israelske styrker befinner seg fremdeles rett utenfor fire andre byer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media