Fredshåpet sprenges i filler

Da tsjetsjenske opprørere i går drepte president Ahmad Kadyrov, lyktes de også med å ta livet av Vladimir Putins plan for fred i Tsjetsjenia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Det første Putin gjorde, etter at han selv slapp nyheten om Kadyrovs død, var å love hevn.

- Gjengjeldelse vil være uunngåelig for terroristene som er ansvarlige, sa Putin i Moskva, mens Kadyrovs sønn sto ved hans side.

Bomben under Dynamo stadion i Groznyj tok livet av minst seks mennesker, og såret minst 50. Omstendighetene rundt attentatet understreker at gårsdagens attentat er et politisk nederlag for Putin. Det var ærestribunen med presidenten, militære og politiske ledere som gikk til himmels, mens de var samlet for å feire en nasjonaldag som er Russlands 17. mai.

Mer ydmykende kan ikke terrorister ramme.

Ladet av symbolikk

Det er ikke første gang Ahmad Kadyrov har vært utsatt for attentater. I fjor høst sprengte en kvinnelig selvmordsbomber seg selv i lufta bare meter fra der Kadyrov sto. Før gårsdagens attentat har det vært sju alvorlige forsøk på å ta hans liv.

Den dødelige bomben var murt inn i sementstrukturen under ærestribunen på Dynamo stadion. Det er grunnen til at den ikke ble funnet av sikkerhetsvakter som undersøkte tribunene grundig før feiringen av seieren over Hitler-Tyskland over hele Russland i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer