Fredskonferanse i Sør-Afrika avlyst

Dalai Lama ble nektet innreisevisum.

FIKK IKKE DRA PÅ FREDSKONFERANSE:  Tibets åndelige leder Dalai Lama ble nektet innreise i Sør-Afrika denne helgen. Det har ført til at hele konferansen nå er avlyst. Her på et bilde fra 8. mars i år, under et bønnemøte for ofrene fra det tibetanske opprøret i Lhasa i 1989. Foto: Scanpix
FIKK IKKE DRA PÅ FREDSKONFERANSE: Tibets åndelige leder Dalai Lama ble nektet innreise i Sør-Afrika denne helgen. Det har ført til at hele konferansen nå er avlyst. Her på et bilde fra 8. mars i år, under et bønnemøte for ofrene fra det tibetanske opprøret i Lhasa i 1989. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dalai Lama ble nektet visum til Sør-Afrika og fikk ikke delta på en planlagt fredskonferanse. De andre deltakerne har nå trukket seg, og dermed blir det ingenting av konferansen.

— Organisatorene har bestemt seg for å utsette fredskonferansen i Sør-Afrika, sier Irvin Khoza, offisiell leder for Fotball-VM i 2010, ifølge AP.

— Jeg synes det er veldig synd. Det er jo en god anledning som går fra oss, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet til NTB.

Deltakerne på konferansen skulle egentlig diskutere hvordan fotball kan være med å bekjempe rasisme og fremmedhat foran mesterskapet i Sør-Afrika neste sommer.

Men Sør-Afrika avviste den offisielle invitasjonen til Dalai Lama på grunn av Tibets forhold til Kina. Etter at det ble kjent, trakk erkebiskop Desmond Tutu og tidligere president i Sør-Afrika, Frederik Willem de Klerk seg fra konferansen.

Også Den Norske Nobelkomiteen og utviklingsminister Erik Solheim (SV) sa de uansett ikke ville delta. Konferansen skulle egentlig bli holdt i Johannesburg førstkommende fredag.

(NTB)

MED MANDELA: I 1996 møtte Dalai Lama Nelson Mandela i den sørafrikanske byen Cape Town. Av frykt for å søte fra seg Kina, har Sør-Afrika nektet den tibetanske munken innreisevisum. Foto: Scanpix.
MED MANDELA: I 1996 møtte Dalai Lama Nelson Mandela i den sørafrikanske byen Cape Town. Av frykt for å søte fra seg Kina, har Sør-Afrika nektet den tibetanske munken innreisevisum. Foto: Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer