Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fredskonferanse neste år

Blair vil ha fred i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blair-regjeringen har fått amerikansk støtte til å holde en internasjonal fredskonferanse om Midtøsten tidlig neste år, skriver Daily Telegraph.

Statsminister Tony Blair skal diskutere planene med israelske og palestinske ledere under et besøk til Midtøsten senere denne måneden, opplyser diplomatiske kilder til avisa.

Konferansen skal etter planen holdes slutten av januar eller tidlig i februar. Planene om en fredskonferanse kommer trolig ikke til å bli offentliggjort før Yasser Arafats etterfølger blir valgt 9. januar. Og ifølge Daily Telegraph vil det kun bli holdt en konferanse dersom den moderate Mahmoud Abbas vinner valget.

Dersom palestinerne velger Marwan Barghouti blir det ingen fredskonferanse, sier israelske kilder til avisa.

Barghouti soner livstidsstraff i Israel. Israelske myndigheter beskylder ham for å ha organisert en rekke angrep mot israelere og for å lede den ytterliggående gruppen al-Aqsa-martyrenes brigader. (NTB)

Fredssamtaler? Tony Blair håper på fredssamtaler tidlig neste år. Her med Israels Statsminister Ariel Sharon på besøk i London i juli 2003.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media