Fredsmarsj for italienske gisler

Flere tusen mennesker marsjerte for fred i Roma i dag, slik gisseltakerne krever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Italia slites av gisseldilemma (Dagbladet.no): Italienerne fikk et enormt dillema da de irakiske gisseltakerne truet med å drepe tre italienske gisler om ikke folket arrangerte demonstrasjoner mot Italias militære nærvær i Irak.

For selv om det er stor motstand mot at Italia er involvert i Irak blant folket, ville de nødig demonstrere på befaling fra terrorister eller kidnappere.

I dag samlet flere tusen mennesker seg til en fredsmarsj organisert av slektningene til gislene, melder nyhetsbyrået AP. Toget gikk fra Castel St. Angelo til Peterskirken.

Støtte fra paven

- Jeg takker alle italienere som er her for verdensfreden. Jeg har også en hilsen til våre irakiske venner som lider: En stor klem til dem, sa Francesco Cupertino, broren til ett av gislene, under en direkte tv-overføring av demonstrasjonen.

Pave Johannes Paul II sendte en støtteerklæring til deltakerne i fredsmarsjen, og sa at han hadde holdt messe for de tre gislene.

Umberto Copertino, Salvatore Stefio og Maurizio Agliana ble kidnappet sammen med Fabrizio Quattrocchi 12. april. To dager seinere ble Quattrochi henrettet av kidnapperne, som kaller seg Den grønne brigade. 36-åringen ble drept etter at gisseltakerne forlangte at Italia trakk sine 2700 soldater ut av Irak, et krav som straks ble avslått fra italienske myndigheter.

- Gir ikke etter

Nå håper familiene til de tre gjenlevende ofrene at dagens fredelige marsj i Roma skal redde de tre gjenlevende gislene.

- Dette er en demonstrasjon for fred, og den må ikke bli politisk, fordi det er et initiativ som har vokst fram fra familienes lengsel etter å se guttene våre løslatt, sier Antonella Agliana, søsteren til gisselet Maurizio Agliana til nyhetsbyrået AFP.

Det var også viktig for deltakerne å markere at de ikke fulgte kidnappernes ordre.

- Dette er en demonstrasjon for fred og ingenting annet. Vi gir ikke etter for utpressing, sa Patrizia Oliano, en husmor fra Pompeii som hadde tatt med seg familien til Roma ifølge AP.

REGNBUE: De regnbuefargede flaggene som symboliserer fred kan ses hengende ut av vinduer i mange italienske byer. Dette store seilet ble båret gjennom Romas gater i dag.
GISLER: Italienerne Umberto Copertino, Salvatore Stefio og Maurizio Agliana holdes fanget i Irak.
FRED: Regnbuefargede flagg med påskriften «fred» på vei mot Peterskirken.
IRAKISKE FLAGG:</B> Mange irakiske flagg ble også båret i toget. - En stor klem til våre irakiske venner som lider, sa broren til det ene gisselet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer