Fredsorganisasjon raser mot regjeringen: - Nesten lureri

Før jul fikk de to millioner kroner i støtte for å redde inn regjeringens budsjettfinte. Nå mister de støtten, midt i året.

TRAKK STØTTEN TILBAKE: Finansminister Siv Jensen brukte nye oljekroner da hun la fram Norges reviderte budsjett på tirsdag, men støtten til Leger mot atomvåpen ble fjernet. Foto: Bjørn Langsem
TRAKK STØTTEN TILBAKE: Finansminister Siv Jensen brukte nye oljekroner da hun la fram Norges reviderte budsjett på tirsdag, men støtten til Leger mot atomvåpen ble fjernet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før jul fikk Venstres finanspolitiske talsperson Abid Raja forhandlet inn to millioner kroner i støtte til Leger mot Atomvåpen (NLA).

Støtten var en del av «HRS-dealen», der Venstre godtok at Human Right Service fikk tilbake 500 000 kroner i statsstøtte, mot at det ble delt ut 16, 9 millioner kroner til organisasjoner som Raja og Venstre ville ha inn.

Atomvåpenmotstanderne skulle få støtte direkte fra statsbudsjettet.

Men da det reviderte nasjonalbudsjettet ble lagt fram forrige uke, var de to millionene til atomvåpen-motstanderne kuttet.

I stedet var de overført til et fond der de kan søke på midlene på lik linje med andre.

- Det er nesten lureri. Å komme med dette midt i året er fullstendig useriøst, sier daglig leder Anja Lillegraven til Dagbladet.

- Politisk motivert

Organisasjonen hadde utlyst nye stillinger og var i gang med intervjurundene da sjokket kom tirsdag. Nå frykter de at de i stedet må kutte i ansatte og planlagt aktivitet.

- For en liten organisasjon som vår er dette selvsagt svært kritisk, sier LIllegraven, som spør seg om kuttet er politisk motivert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer