Fredsprisvinner beskutt

Nobelprisvinner biskop Carlos Belo skal ha blitt skutt og såret i Dili på Øst-Timor i dag. Også en Røde Kors-leir med 2000 flyktninger ble angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig vet man ikke hvor mange personer som er skadet etter angrepet.

Den katolske biskopen i Øst-Timor var i sitt hjem da pro-indonesisk milits stormet huset hans i dag tidlig, melder ubekreftede meldinger fra Dili.

Den nederlandske journalisten Tjitske Lingsma fortalte i dag at militssoldatene skjøt i bakken og lufta da de stormet fredsprisvinnerens bolig.

- Det er 6000 flyktninger i hagen hans. De flyktet inn i huset, men militsen tvang dem ut. Nå forhandler militssoldatene med Belo, fortalte Lingsma.

Ifølge henne tyder mye på at militsen vil tvangsdeportere flyktningene til Vest-Timor på lastebiler, noe Aitarak-militsens leder Eurico Guterres tidligere har truet med å gjøre.

Tilflukt

Rundt 6000 mennesker hadde søkt tilflukt på biskop Belos eiendom. Både FN-kilder og journalister bekrefter at eiendommen ble angrepet. Livredde flyktninger styrtet inn i huset, men ble drevet ut igjen av militsen.

- En gruppe fra Aitarak-militsen, som kom fra Belos bolig, angrep vår leir rundt klokka 11.00 i formiddag lokal tid, opplyste en Røde Kors-kilde.

En australsk journalist i Dili meldte i morgentimene hvordan væpnede militssoldater hadde blokkert veien for en FN-kolonne som var på vei til flyplassen, der fly venter på å evakuere FN-ansatte og andre til Australia.

Ifølge journalisten ble det avfyrt skudd nær kolonnen, men det er ikke meldt om drepte eller sårede.

Carlos Belo fikk fredsprisen sammen med José Ramos-Horta i 1996.

(Dagbladet :på nettet-NTB-DPA-AFP)

SKUTT: Nobels fredsprisvinneren ble skutt og såret i dag tidlig. Her er han sammen med Nobelkomitémedlem, Hanna Kvanmo, i forbindelse med overrekkelsen av den prestisjetunge prisen i 1996.