<strong>MØTTES:</strong> Faren til Martine, Odd Petter Magnussen fikk besøk hjemme av den jemenittiske fredsprisvinnerenTawakkul Karman.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MØTTES: Faren til Martine, Odd Petter Magnussen fikk besøk hjemme av den jemenittiske fredsprisvinnerenTawakkul Karman. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Fredsprisvinner Karman møtte Martines familie: - Rettferdigheten vil seire, gjerningsmannen vil bli tatt

Odd Petter Magnussen kaller møtet en milepæl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er over seks år siden Martine Vik Magnussen ble funnet død i London.

Så lenge har også faren Odd Petter Magnussen og familien kjempet for å få datteras drapsmann stilt for retten.

Men den mistenkte, Farouk Abdulhak, rømte til Jemen der han ved hjelp av sin innflytningsrike far har holdt seg i skjul.

Krever rettferdighet Nå lover den jemenittiske fredsprisvinneren Tawakkul Karman at hun vil gjøre alt for at gjerningsmannen blir tatt.

- Rettferdigheten vil seire, det er jeg sikker på. Gjerningsmannen vil bli tatt, sier Karman.

<strong>RETTFERDIGHET:</strong> Fredsprisvinneren Tawakkul Karman krever rettferdighet i Martine-saken.
Foto: Privat
RETTFERDIGHET: Fredsprisvinneren Tawakkul Karman krever rettferdighet i Martine-saken. Foto: Privat Vis mer

Hun møtte i dag familien Magnussen i deres hjem på Nesøya i Asker i ettermiddag.

- Jeg kommer på vegne av alle jemenitter og vi er sinte for at gjerningsmannen ikke er tatt. Vi krever rettferdighet. Martine er vår datter, sier Karman.

- Over all forventning Odd Petter Magnussen takket Karman for at hun ville møte dem, og mener saken nå er tatt opp på et nytt nivå.

- Vi er veldig takknemlige, og dette er en milepæl i saken. Møtet med Karman var langt over all forventning, sier Magnussen til Dagbladet etter møtet.

Møtet mellom familien og Karman kom i stand svært raskt. Magnussen forteller at han ble oppringt i morges.

<strong>ETTERLYST:</strong> Rikmannssønnen Farouk Abdulhak er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Foto: Scan Press
ETTERLYST: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Foto: Scan Press Vis mer

- Jeg ble overrasket og glad over at hun ville komme og møte oss i vårt hjem, sier Magnussen.

Martine (23) ble funnet voldtatt og drept i kjelleren i et leilighetskompleks der Abdulhak bodde i London i mars 2008. Den jemenittiske rikmannssønnen er den eneste mistenkte i saken.

Karman fikk Nobels fredspris sammen med Ellen Johnson Sirleaf og Leymah Gbowee i 2011. I forbindelse med fredsprisutdelingen skulle Odd Petter Magnussen egentlig møte Karman, men møtet ble den gang avlyst på grunn av stramt tidsskjema.

Martine-saken

• Natt til lørdag 14 mars 2008 forlot Martine Vik Magnussen nattklubben Maddox sentralt i London. Hun ble sist sett da hun hoppet inn i bilen til Farouk Abdulhak.
• 16 mars fant britisk politi Martine død i kjelleren til huset der Farouk bodde. Farouk hadde allerede rømt til Jemen.
• Farouk er sønn av den jemenittiske milliardæren Shaher Abdulhak. Shaher har et sterkt kontaktnett i hele den arabiske verden.
• Farouk har ikke gitt intervjuer eller vist seg offentlig siden han rømte fra London.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer