Fredsprisvinner tapte 100 millioner

Elie Wiesel-penger i Madoff-sluket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere får føle følgene av Madoff-skandalen i USA. 100 millioners-stiftelsen til nobelprisvinner Elie Wiesel er så godt som blakk.

Forretningsmannen Bernie Madoff innrømmet tidligere denne måneden å ha svindlet kunder for over 350 milliarder kroner.

Madoff hadde spesielt gode kontakter i det jødiske miljøet i USA og en rekke jødiske selskaper har fått merke svindelen på livet, blant dem Elie Wiesel-stiftelsen.

Stiftelsen meldte onsdag at den har tapt over 100 millioner kroner på svindelskandalen.

-Så godt som alt

- Vi er svært lei oss for å være blant ofrene til en av historiens største bedrageriskandaler. Stiftelsen har tapt så godt som alle pengene sine, heter det på hjemmesidene til stiftelsen.

Det understrekes at stiftelsens arbeid for internasjonal dialog og toleranse vil fortsette. Stiftelsen ble dannet av Elie Wiesel, Holocaust-overlevende og menneskerettsforkjemper, som ble tildelt Nobels fredspris i 1986.

Tirsdag begikk en fransk investeringssjef som har tapt store penger på Madoff-skandalen i USA, selvmord. (NTB-AFP).

 Frankrikes president Nicolas Sarcozy fikk den foreløpig siste prisen fra stiftelsen til fredsprisvinner Elie Wiesel. Det skjedde i september i år i New York. Nå har stiftelsens kasse gått i Madoff-sluket. Foto: AFP/SCANPIX.
Frankrikes president Nicolas Sarcozy fikk den foreløpig siste prisen fra stiftelsen til fredsprisvinner Elie Wiesel. Det skjedde i september i år i New York. Nå har stiftelsens kasse gått i Madoff-sluket. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer